И един човек да подкрепим, е нещо, казват 7-класници от Смолян и даряват пари от коледен базар

26.03.2020 23:15 Валентин Хаджиев
Учениците от VII “в” в СУ “Св.св. Кирил и Методий” в Смолян организират от 3 години базари за различни каузи.

Учениците от VII “в” в СУ “Св.св. Кирил и Методий” в Смолян организират от 3 години базари за различни каузи.

“Единодушно бе решението ни да дарим събраните средства за подпомагане на борбата срещу COVID-19”, казва седмокласничката Габриела Пампорова от Първо СУ “Св.св. Кирил и Методий” в Смолян.

Класът ѝ - VII “в”, имал пари, събрани от базар по Коледа, се включи в кампанията на проект #задоброто и фондация BCause - ЗаДоброто срещу #bgcovid-19, която стартира на 13 март. Преди Коледа съучениците на Габриела продават храни, приготвени вкъщи, картички и различни ръчно изработени изделия. В кампанията се включили и родителите им.

“Сумата не е много голяма, но на един човек да помогне, е нещо. Трябва да бъдем съпричастни и единни”, вметва съученичката ѝ Симона Салиева.

Класът им прави базари за Коледа и Великден от 3 години и събраните средства се превеждат за различни каузи. Децата сега търсят начин, въпреки че не могат да се виждат и срещат, за Великден да организират онлайн дарения.

“Не се учудвам от избора им, темата за страданието и доброто е много актуална сред тях в тези тежки дни”, казва Дафинка Николова, класна на VII “в” клас. В онлайн заниманията им по темата за извличане и обработване на информация от медийни текстове темата им е била “Заедно можем - добрите примери в борбата с COVID-19”.

Други от От страната и света

22-годишна италианка е родила и заровила две бебета в градината си

22-годишната студентка по право Киара Петролини призна, че в рамките на година е родила сама и тайно две бебета и ги е заровила в градината, без никой да знае. Това станало близо до град Парма

Отхвърлиха на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти

Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама народни представители

Приеха законопроекта за прекратяване на злоупотребите с адресна регистрация

Ресорната парламентарна комисия прие на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за гражданската регистрация, внесен от Костадин Костадинов (ПГ на "Възраждане") и група народни

Андрей Ковачев след скандала със Скопие: Ще поискаме ЕНП да изключат ВМРО-ДПМНЕ

Информирахме ЕНП за поведението на ВМРО-ДПМНЕ и ще поискаме да се инициира процедура по изключване на тази партия. Мисля, че те доказват по всякакъв начин, че искат да бъдат с "Фидес"

Арестуваха известен фитнес модел и шампион по културизъм

Не е ясна причината, срещу него имало няколко сигнала, но стари Известният фитнес модел и шампион по културизъм Радослав Михайлов е бил задържан днес в столичния кв

>