Диджеят, който с коронавирус обиколи половин Европа, се пусна в клип: В 13-а стая съм, имам храна, супер съм

25.03.2020 23:00 Надежда Алексиева
Стилиян Ангелов в кадър от клипа, направен в болничната му стая.

Ген. Мутафчийски посочи Стилиян Ангелов като пример за безотговорно поведение

Той е добре и често се чува как пее през деня, разказват пациенти от варненска болница

“А така! 13-а стая, сам съм, супер е. Ей къде е. Тука ще спя, леглото е с колелца, ако нещо има - направо да ме вкарат в спешното. Ето тука има табела, че се забранява храненето на котки. Не че съм тръгнал, ама... И това е! Храна имам е къде - пражка шунка и айвар, и кисело мляко. Абе, общо взето, съм супер.”

Това казва в клип, направен от него и пуснат в ютюб, варненският диджей Стилиян Ангелов. Мъжът предизвика вълна от възмущение у мнозина с пътешествието си до Испания и обратно по време на обявената от Световната здравна организация пандемия от коронавирус.

В момента 47-годишният варненец е в УМБАЛ “Света Марина”, където продължава да се лекува в инфекциозното отделение.
На 15 март по време на поредния брифинг за журналисти шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски разказа историята на диджея и го определи като пример за безотговорно поведение.

“Въпросният мъж от Варна миналата седмица хваща самолета и отива в Бергамо - центъра на епидемията в Италия, оттам в Барселона, после каца в София и с влак се прибира във Варна. За това говоря, дами и господа!”

После генералът обясни, че са издирени контактните с диджея лица. Във влака е бил сам в купе, но от БДЖ са изолирали вагона. Издирени и
поставени под
карантина са 21
човека и още
11 от самолета
от Барселона до София. Във Варна мъжът е пазарувал в популярна верига магазини, пътувал е с такси, станало му лошо и сам е отишъл в болницата.

В медиите бързо се тиражира новината за личността му. Стана известна и целта на пътуването му.

Стилиян имал служебен ангажимент - да озвучава сватба в Жирона, близо до Бaрceлoнa, на която българката Мариела е булката, а младоженецът е испанец. Той пътува до Бергамо и оттам за Барселона.
На тази сватба
Стилиян се
заразява от
майката
на булката,
но това той научава много по-късно.

След като приключва с ангажимента си, Стилиян остава още няколко дни в града, където живее неговата майка. На 14 март каца на летището в София със самолет.

“24 часа” се свърза с негов познат, били заедно в самолета. Пожелалият анонимност мъж разказа, че е научил случайно за заболяването на спътника си и сам е отишъл в инфекциозната клиника във Варна. След няколко дни престой и две отрицателни проби той е освободен под домашна карантина.

В клипа си Стилиян не обелва и дума за негативната реакция на много българи относно пътуването му. На видеото той е усмихнат и е с предпазна маска. От кадрите се вижда какво си е купил за ядене, както и обстановката в бялата стая. Вижда се, че той е в добро състояние. Според запознати от стаята на Стилиян често се чува как пее през деня.
Действията на мъжа бяха определени и от кмета на Варна Иван Портних като безотговорни. “Не искам да коментирам такава глупост”, каза той.

Стилиян Ангелов е син на известния от миналото легендарен футболист Пламен Христов, който почина преди няколко години. Живее сам и обича здравословния начин на живот. Негови приятели твърдят, че за него музиката е начин на мислене.

Бил е диджей навсякъде по света, включително и в най-стария джаз клуб в Лондон, което определя като най-вълнуващия момент в живота си. В портфолиото си има и самостоятелен мултикултурен проект с народната певица Янка Рупкина.

Наш репортер потърси мнение от РЗИ във Варна и от болницата за състоянието на Стилиян Ангелов, но не успя да получи такова.

Други от От страната и света

Обвиниха седмина, участвали в престъпна група за фалшиви стоки край Хасково

Окръжна прокуратура - Хасково повдигна обвинения на седем мъже за участието им в организирана престъпна група за продажба на стоки на световни търговски марки без съгласието на правопритежателите

Юлиян Попов: България получи много добър и интересен ресор в ЕК

Ресорът е много добър, много е интересен. Освен това в светлината на доклада на Марио Драги, който се очертава като индустриална стратегия на Европа за следващия период

Елена Йончева се срещна с отвлечените български моряци от кораба "Галакси Лийдър"

Елена Йончева се срещна с двамата отвлечени български моряци от кораба "Галакси Лийдър". Това става ясно от прессъобщение разпространено до медиите. Моряците са при хутите от ноември миналата година

Националната гвардейска част обявява 118 свободни места

118 вакантни длъжности за войници в Националната гвардейска част (НГЧ) са обявени със заповед на командира на военното формирование. 100 от тях са за длъжност „гвардеец"

Иван Кондов и посланикът на Франция "за" Пътна карта за партньорство между страните

Готовност за подписване в най-скоро време на актуализирана Пътна карта за стратегическо партньорство между България и Франция към Споразумението, подписано през 2008 година

>