„Веолия“ гарантира услугите си в България

11.02.2020 19:17

Всички екипи на Групата се обединяват, за да се справят с кризата, предизвикана от COVID-19

Компаниите от групата „Веолия” в България са в готовност от началото на март и прилагат редица мерки за решаването на проблемите, предизвикани от разпространението на заразата с COVID-19. Създаден е специален кризисен екип, който координира действията между отделните дружества, за максимално бързо комуникиране на полезна информация и осигуряване на адекватна реакция в бързо променящата се ситуация.

Предприетите мерки напълно отговарят на препоръките на държавните органи и съответстват на насоките, дадени от групата „Веолия“.

„Реорганизацията на нашата дейност следва два основни приоритета с еднаква значимост: да запазим здравето и безопасността на нашите служители и клиенти и да осигурим непрекъснатост на услугите си“, посочва Франсоа Деберг, регионален директор на „Веолия” за България.

Центровете за услуги в София и Варна са затворени и определени задачи от непървостепенна важност, изискващи пряк контакт между хората, са отменени. Където е възможно, за служителите е въведено редуване на работа в офис и работа от вкъщи на ротационен принцип.

Към днешна дата няма докладвани случаи на заразени служители в компаниите на Веолия.

За другия приоритет - осигуряване непрекъснатостта на услугите, някои от които са с жизненоважно значение за обществото като водоснабдяването, всяко дружество е създало свой кризисен екип. Изпълняват се планове за действие за гарантиране непрекъснатостта на услугите с възможно най-добро качество при специфичните обстоятелства, отчитат от „Веолия“.

В „Софийска вода“ са въведени мерки, чрез които водоснабдителните и канализационни услуги в столицата ще бъдат гарантирани дори и при появата на случаи на заразени служители от компанията. Качеството на водата не е изложено на риск и отговаря на всички нормативни изисквания за качество.

„Веолия Енерджи Варна“ се мобилизира, за да поддържа предоставянето на услугите за отопление и битово-гореща вода на гражданите и промишлеността.

„Веолия Енерджи Сълюшънс“ адаптира организацията на работата си, за да осигурява непрекъснатост на свързаните с водата и енергията услуги, предоставяни на летища, търговски и офис сгради, индустриални клиенти.

Тези планове ще се адаптират съобразно промените в ситуацията, като разчитаме на мобилизацията и солидарността на екипите ни в тази безпрецедентна криза. Ще реорганизираме дейностите си, като използваме нашите дигитализирани процеси и експертизата на групата в управлението на кризи, заявяват от „Веолия“.

Други от От страната и света

Найден Тодоров: Детето е паднало в дупка в сцената на театъра в Плевен, не е предупредено, че няма репетиции

Нито един български театър не отговаря на европейските изисквания, приети преди четири години. Това каза в предаването „Тази сутрин“ по БТВ служебният министър на културата Найден Тодоров

80-годишна даде над 15 хил. лева на мним полицай

Телефонна измама е била извършена вчера следобед в Балчик. 80-годишна жена е измамена, че на стационарния ѝ телефон се обажда служител на криминална полиция

Дрогиран мъж без книжка и с крадена кола едва не помете хора на тротоар в село Шейново

30-годишнен мъж без шофьорска книжка, седнал зад волана на крадена кола след употреба на наркотични вещества, установени с полеви тест, едва не помете хора на тротоар

Жена е жестоко осакатена след тричасов побой от ревност в Челопеч

Роза знае, че живее втори живот - с изваден яйчник, две счупени ръце и разбита уста „Винаги ще си спомням този ден. Тричасов побой. Само това му казвах – умирам. А той отговаряше - умирай, умирай

Загиналите летци Дункин и Димитров са правили 24 пъти упражнението, което ги уби

24 пъти са направили упражнението при което се разбиха и загинаха пилотите Венцислав Дункин и Петко Димитров. Това обясни пред Би Ти Ви министърът на отбраната Атанас Запрянов

>