Забраната да се излиза в парковете скара депутатите

20.03.2020 18:02 Румина Димитрова
Антон Кутев Снимка: Архив

Забраната гражданите да излизат в паркове и градинки скара депутатите в пленарната зала, които в момента обсъждат проекта на закон за извънредното положение на второ четене.

Сега научаваме, че група генерали са забранили излизането в парковете. Ограничават се демократични права на българските граждани, за които сме се борили с години, скочи от парламентарната трибуна депутатът от БСП Антон Кутев. И подчерта, че "пръстите" на депутатите ще останат по тези промени (бел. а. - препратката е към гласуването в пленарната зала, което се извършва чрез пръстови отпечатъци).

Борба, която се е водила със столетия се зачерква в момента в името на страха, не на интелекта, не на здравето, не на бъдещето. Това, което правите в момента ще остане в историята като една от големите глупости, отсече той.

Правят се внушения от партия, която цял ден я няма тук за гласуванията. Поканете ги да дойдат в зала, настоя в отговор депутатът от "Обединени патриоти" Юлиан Ангелов.

Позволихте на колегата Кутев да отправя заплахи към народните представители за пръстчетата, които щели да останат, обърна се пък Йордан Цонев към водещият заседанието Емил Христов.

Пръстчетата са израз на нашата съвест и ние не бягаме от нея. Ако ни плашите с пръстчетата, които остават след гласуването, аз съм парламентарист от 90-те години и не се срамувам от пръстчетата, които съм оставял, продължи Цонев. Той показа снимка на телефона си на военни автомобили в Испания и Италия, които превозват труповете на починалите от вируса хора. Подчерта, че е гласувал именно, за да не се случи това.

Знам държави в света, където милиони са ги затваряли в концлагери и е било по този път, по който тръгвате вие, настоя Кутев.

Спорът между депутатите обаче бе прекратен от зам.-шефът на НС Емил Христов и те преминаха към разглеждането на следващите точки от закона.

Други от От страната и света

Проф. Атанас Семов: Оставили сме децата си в лапите на злото

Оставили сме децата си в лапите на злото, а си говорим за независимост. Това каза в предаването „120 минути" по bTV конституционният съдия и университетски преподавател проф

Димитър Главчев в Ню Йорк: Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения

Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения, заяви служебният премиер Димитър Главчев на брифинг за български медии в централата на ООН в Ню Йорк

Ще се завърне ли Мая Манолова като омбудсман - най-добрата й роля

Юристката отрича засега връзка между предстоящия избор и отказа да е в левите листи Мая Манолова прави крачка назад и няма да играе за 51-ото народно събрание

Атанас Зафиров: Заветът на извоювалите независимостта ни предци трябва да ни води днес

"Достойнството и величието на делото на нашите предци, извоювали и отстояли независимостта на българската държава, е онзи завет, който трябва да ни води в делата ни днес

Ген. Спасов: По-голямата част от летците у на летят малко. Нормативите за НАТО са 180 часа годишно

„По-голямата част от летците в България летят малко. Нормативите за НАТО са 180 часа годишно във въздуха. Служебна информация е колко летят нашите пилоти, но е по-малко

>