1000 са починалите от коронавируса в Испания, 308 са заразените в Румъния

20.03.2020 14:06
1000 са починалите от коронавируса в Испания, 308 са заразените в Румъния СНИМКА: Ройтерс

Над 1000 са вече починалите от новия коронавирус в Испания, предаде Франс прес, като се позова на властите.

Общият брой на заразените в страната доближава 20 000, съобщи още директорът на испанския Център извънредни здравни ситуации Фернандо Симон, предава БТА.

"В (Испания) има 1002 смъртни случая и на национално ниво имаме общо 19 980 случая на зараза, което е с 2833 повече в сравнение с вчера или увеличение с 16,5 процента", заяви Симон.

Близо 50 души са починали в Иран от новия коронавирус през последното денонощие

Близо 50 души са починали в Иран от новия коронавирус през последното денонощие, предаде Франс прес, като се позова на властите.

Заместник-министърът на здравеопазването Алиреза Раиси съобщи днес за 49 смъртни случая. С това общият брой на починалите в Иран от заболяването Ковид-19, причинявано от коронавируса достигна 1433.

През последните 24 часа в страната са потвърдени 1237 нови случая на зараза. С това общият брой на заразените в Иран от началото на епидемията там на 19 февруари достигна 19 644.

Заразените с коронавирус в Румъния станаха 308 души

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Румъния достигна 308 души, съобщи днес Групата за стратегическа комуникация, цитирана от Аджерпрес.

От тях 31 са обявени за излекувани и са изписани - 22 в западния град Тимишоара, 8 в Букурещ и един в североизточния град Яш.

Единайсет от пациентите се лекуват в интензивно отделение.

Броят на заразените с коронавирус е нараснал с 31 души от последното съобщение на Групата за стратегическа комуникация вчера.

На територията на Румъния под институционализирана карантина са поставени 4044 души, които се изследват за наличие на вируса, а други 45 432 души са поставени в домашна изолация и се намират под лекарско наблюдение.

Броят на заразените с коронавирус в Северна Македония достигна 67 души

Броят на заразените с коронавирус в Северна Македония достигна 67 души, съобщи македонското министерство на здравеопазването, цитирано от местните медии.

През изминалата нощ са тестувани 71 човека и 19 от тях са новозаразени.

В Делчево засега 70 души са в самоизолация.

За неспазване на карантината и застрашаване на здравето на гражданите законът в Северна Македония предвижда глоби до 3000 евро или до три години затвор.

Други от От страната и света

Слави Трифонов за Деня на независимостта: Днешната дата олицетворява силата и непримиримостта

Днес, не просто отбелязваме, честваме или почитаме поредния празник. Днешната дата, всъщност, олицетворява силата и непримиримостта, с които сме отстоявали и сме пазили свободата и независимостта си

14 130 автомобила бяха проверени от полицията при специализирана операция

14 130 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщиха от пресцентъра на МВР

Баобабът осигурява нова суперхрана, но берачите едва оцеляват

Световният пазар на продукти от баобаб се разрасна, превръщайки селските райони на Африка с изобилие от дърветата в основни източници за пазара. Дърветата баобаб, известни с това

Йордан Цонев е водач на листите на ДПС-Ново начало във Велико Търново и Варна

ДПС-Ново начало подаде документите си за регистрация на пълна 16-членна листа в РИК – Велико Търново. Водач е Йордан Цонев, който ще е начело и на варненската листа на коалицията

С тържествена церемония Русе отбеляза 116 години от обявяването на Независимостта на България

„Днешният ден е символ на националното достойнство и смелост. Русе, като врата на България към Европа, има своята значима роля в тази борба. Тук, на брега на Дунав

>