Продължава транспортният хаос на германско-полската граница

19.03.2020 16:19
Границата между Германия и Полша СНИМКА: РОЙТЕРС

Огромни задръствания се образуваха днес на германските магистрали, водещи към границата с Полша, заради въведените гранични проверки в отговор на епидемията от коронавируса, което причини хаос за пътуващите, предаде ДПА.

На магистрала А12, водеща на изток от Берлин, опашката от автомобили се разпростира на 47 км от границата, съобщи говорител на пътната полиция.

Той добави, че на тировете ще бъде позволено да минават в аварийната лента.

Водачите сега се пренасочват към граничен мост малко по на север в град Франфурт на Одер, предава БТА. 

Магистралата, свързваща германската столица Берлин със северозападния полски град Шчечин, бе блокирана от 18-километрова опашка на границата.

Полицията съобщи за задръствания по на юг, достигащи до 40 км.

Има обаче подобрение на граничния пункт близо до германския град Гьорлиц, където хората преди това чакаха по 30 часа, за да минат границата. Задръстванията стигаха до 60 км само от германска страна вчера сутринта.

Германската армия бе разположена на терен, като днес се очаква да бъдат изпратени подкрепления, за да помогнат на доброволците от Червения кръст, съобщи полицията.

Тази сутрин полската гранична охрана пресметна, че времето за чакане на магистрали А12 и А4 при Гьорлиц стига до шест часа.

Времето за чакане бе намалено, след като Полша отвори нови пунктове за преминаване на границата и намали формалностите, каза пред ДПА говорител на полската гранична охрана.

Други от От страната и света

Катастрофа край пътен възел "Вакарел" на АМ "Тракия", има ранен

Катастрофа между два леки автомобила е станала край пътен възел „Вакарел" на автомагистрала „Тракия", съобщиха за БТА от пресцентъра на МВР. Пострадал е водачът на една от колите

Натоварен трафик към Гърция, вижте кои алтернативни маршрути са подходящи

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове  на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция". На границата с Румъния трафикът на ГКПП "Никопол"

Библиотеката в Добрич прави старите семейни фотографии дигитални

Регионалната библиотека „Дора Габе" в Добрич обогати своята дигитална библиотека с нова колекция чрез кампания „Някогашна Добруджа разказва" с фотографии и пощенски картички от добруджанския край

Кремъл състави списък от 47 "недружелюбни" държави, България е в него

Руският министър-председател Михаил Мишустин одобри списък на страните, налагащи „деструктивни нагласи, които противоречат на руските духовни и морални ценности", предаде ТАСС

Патриарх Даниил отслужи заупокойна литургия за покойния Видински митрополит Дометиан

В митрополитския храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец" във Видин отслужиха заупокойна литургия и панихида в памет на Видинския митрополит Дометиан

>