Евакуират блокираните в Черна гора руснаци заради коронавируса

19.03.2020 11:33
СНИМКА: Pixabay

Руските туристи, намиращи се в Черна гора, ще бъдат транспортирани в Москва днес с полети на на авиокомпаниите S7 и Победа, които са получили разрешение от черногорските власти, съобщи руското посолство в Черна гора, цитирано от ТАСС.

В Черна гора се намират около 1800 руски туристи, които бяха блокирани от предприетите от черногорските власти мерки против разпространението на новия коронавирус. Руските дипломати са получили принципно съгласие те да бъдат извозени с руски самолети до Москва, но във вторник авиокомпания Аерофлот и дъщерната й компания Победа съобщиха, че не са получили нужните разрешения за полети, предава БТА.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви вчера, че Черна гора е поставила условия руските самолети да докарат черногорските граждани от Русия, прехвърляйки отговорността за тях на руската страна.

Авикомпанията Победа съобщи днес сутринта, че е получила разрешение само за два евакуационни полета от Черна гора и алармира, че проблемът с руските граждани в страната не е решен, съобщава още ТАСС. Представител на авиокомпанията е заявил пред агенцията, че към момента няма разрешение за евакуиране на около 600 пътници.

Междувременно броят на заразените с коронавирус в Черна гора за един ден нарасна от 2 на 8 души. В момента в страната под медицински надзор са поставени 3523 души. Първите два случая бяха регистрирани във вторник - две жени, върнали се от пътуване в чужбина. Дотогава Черна гора беше единствената страна в Европа без потвърдени случаи на коронавирус.

Други от От страната и света

Само в "24 часа" на 21 септември - “Убий съседа” заради общи части, колата и шума - съботен очерк

На 21 септември само в "24 часа" ще прочетете: “Убий съседа” заради общи части, колата и шума - съботен очерк Ще се завърне ли Мая Манолова като омбудсман - най-добрата й роля Не е трудно да кажем

3D мапинг шоу на Конниците в събота, спектакъл и заря на Царевец в неделя

Цветни събития подгряват честването на Независимостта във Велико Търново.  На 21 септември от 21 часа е 3D мапинг спектакъла "Царевград Търнов", който изпълва с хиляди зрители наблюдателните площадки

Мотоциклетист катастрофира на магистрала "Хемус" край Нови пазар

Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен

1 загинал и 4 ранени при тежка катастрофа в Сливен

Тежка катастрофа между две леки коли е станала на изхода на Сливен в посока село Тополчене. Сигнал за произшествието е получен в полицията около 19.10 ч

Втора статуя загадка в Хераклея Синтика

Нови въпроси възникнаха пред археолозите, които работят на античния град Хераклея Синтика в м. Рупите край Петрич. Днес екипът, воден от проф. д-р Людмил Вагалински (НАИМ - БАН)

>