Данък сгради с отстъпка – до 31 юни, срокът за данъка на фирмите се измества с три месеца

18.03.2020 23:31 Румяна Денчева

НАП няма да запорира имоти и активи до 13 април

30 юни вместо 31 март да бъде крайния срок, в който фирмите да обявят данък печалба. Това предвиждат промени в законопроекта за извънредното положение, които са внесени от шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова между първото и второто четене. Крайният срок за това беше 18 часа днес. 

Мерките бяха договорени между правителството, синдикатите и работодателите на срещата им преди ден по инициатива на премиера Бойко Борисов.

Новият срок се отнася както за компаниите, така и за едноличните търговци и за земеделските производители.

Отстъпката от 5%, която се полага при плащането на данък сгради до 30 април, да се ползва до 30 юни, гласи предложението.

Засега до 13 април, НАП временно ще спре да запорира имоти и активи, както и да ги разпродава, за да се погасят задължения към хазната. Конфискувания в полза на държавата от митниците етилов алкохол ще се предоставя безплатно на БЧК и на болници, вместо да се продава на търг., предлага Стоянова.

Също до 13 април няма да се обявяват нови обществени поръчки.

Времето за съставяне на новата бюджетна прогноза, която трябваше да бъде готова през април пък да се удължи до 31 октомври, гласи друго предложение.

Други от От страната и света

Еколози, местни и прокуратурата срещу завода на Гайтански до Павликени, щял да мърси почвата и водата (Обзор)

ВАС гледа делото и ще се произнесе вероятно след повече от месец Екозащитници, граждани и прокуратурата се обединиха срещу изграждането на завода за боклук край павликенското с

Няма да махат командири заради падналия самолет, първо чакат експертизи (Обзор)

Радев избухна: Самозванци, които не са рискували живота си за България, манипулират Пеевски продължава да им иска оставките, “ако в тях е останало воинско достойнство” Черната кутия на учебния

Земетресение със сила 4,1 удари Източна Турция

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес окръг Тунджели, Източна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)

Васил Терзиев: Отделихме рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате предложение за нова детска

Институции в Русе обсъдиха мерки за намаляване на трафика на ГКПП Дунав мост

Предлагане на мерки за регулиране нормалното изчакване и преминаване на тежкотоварните автомобили през ГППК „Дунав мост - Русе/Гюргево", без да се допуска образуването на опашки от неправомерно

>