Коронавирусът продължава да се разпространява в Южна Америка и Африка

18.03.2020 08:23
СНИМКА: Ройтерс

Колумбийският президент обяви извънредно положение в страната си в опит да спре разпространението на коронавируса, съобщи ДПА.

Иван Дуке заяви на пресконференция, че хората над 70 години ще трябва да останат по домовете си от 20 март до 31 май. Те ще имат право да излизат само за да си набавят стоки от първа необходимост, да си купят лекарства и да отидат на лекар.

Боливия също обяви извънредно положение и наложи полицейски час, съобщи източник от президентството, цитиран от Франс прес.

Всички жители на Боливия ще трябва да си стоят по домовете от 17 часа до 5 часа до 31 март, предава БТА. 

До 48 часа границите ще бъдат затворени за чуждестранни граждани, а международните полети ще бъдат спрени до 72 часа.

Коронавирусът взе вчера първата си жертва в Бразилия, съобщи Ройтерс. Починалият е 62-годишен мъж, страдащ от диабет и високо кръвно налягане.

Контролният тест на президента Жаир Болсонаро за коронавирус е дал отрицателен резултат, обяви самият той в "Туитър", предаде ТАСС.

Междувременно потвърдените случаи на КОВИД-19 в Република Южна Африка нараснаха от 23 до 85, съобщи късно снощи здравното министерство на страната, предаде Ройтерс.

При осем от случаите става дума за местно предаване на заразата, уточни здравният министър Звелини Мкхизе.

Първият случай на коронавирус в Южна Африка беше потвърден на 5 март.

Същевременно данни на проучване сочат, че повече от половината граждани на Република Корея оценяват положително правителствените мерки в борбата срещу новия коронавирус.

58,4 на сто от анкетираните са дали положителна оценка на действията на властите, 39,9 процента - отрицателна, а 1,7 на сто са затруднени да отговорят на въпроса. Това става ясно от резултатите от проучване, проведено днес от агенция "Риалмитър" сред петстотин души над 18 години, предава ТАСС.

Броят на новите инфекции в Южна Корея за четвърти пореден ден не надвишава сто. В тази връзка редица експерти са на мнение, че като цяло епидемията от коронавирус в страната е на път да бъде поставена под контрол.

Броят на заразените в страната е 8413, общият брой на смъртните случаи е 84. Общо 1540 души са излекувани.

Други от От страната и света

6-и съдия се отведе по делото за убийството на Любо Полицая, близки на Къро се отричат от показанията си

Разстреляният и друг довереник на Къро - Филип Стоянов, се скарали жестоко заради жена Пореден отвод на съдия стана причина за отлагане на делото за убийството на Любомир Иванов-Любо Полицая в

Гергов дава ЦУМ под аренда за 20 години, затварят го за ремонт

Бившият министър на образованието проф. Сергей Игнатов е научен консултант на проекта - в сградата ще има египетски музей Египетският бизнесмен Ахмед Насър, който наскоро обяви

Погребват загиналия летец Дункин ден след деня, в който трябваше да се ожени

Пилотите Димитров и Дункин не са имали шанс да оцелеят Черната кутия все още не е изпратена в Чехия Проверяват и годна ли е военната авиация за шоута Погребение на старши лейтенант Венцислав Дункин

Софийската организация на БСП номинира доц. Наталия Киселова и Евгени Минчев за депутати

Софийската организация на БСП номинира конституционалиста доц. Наталия Киселова и пиар експерта Евгени Минчев за депутати като представители на гражданската квота, съобщи Епицентър.бг. Доц

За първи път от години Доган стъпи в партийната централа – реди листи, може да е първи в Разград (Обзор)

Връща се в политиката, затова е на работното си място, обясняват хората му. Докара го лимузина с пердета, не се показа пред медиите За първи път от години Ахмед Доган стъпи в партийната централа на

>