Сачева: Ще работим за достойно заплащане на социалните работници

17.03.2020 08:48
Деница Сачева СНИМКА: Архив

Министърът на труда и социалната политика поздравява социалните работници по повод Световния ден на социалния работник - 17 март.

В поздравлението министърът посочва, че се намираме в безпрецедентна ситуация - не само защото в България е обявено извънредно положение, но и заради увеличаващите се разделителни линии между хората. "Разширяващите се технологични и икономически възможности донесоха както перспективи за лична реализация и изява, така и непрекъсната атомизация на обществото", допълва Деница Сачева.

Тя подчертава, че социалната работа е тази, която трябва да подобрява човешките взаимоотношения и в свят на взаимна свързаност да прави така, че от една страна всеки човек да има свобода и възможност да развива потенциала си, и от друга - да изгражда едно сплотено и солидарно общество, предава БТА.

"Вашата работа често остава невидима, но има ли криза, има ли проблем - неизбежно сте в светлината на прожекторите. Така беше при всички бедствия, които сполетяваха държавата ни през годините. Така е и сега, когато заедно трябва да преодолеем сериозна здравна заплаха - вие винаги сте сред хората да раздавате социални помощи, храна, лекарства, да помагате със съвети и консултации или просто да им кажете по една добра дума", допълва социалният министър.

Тя изказва благодарност на социалните работници, че и през изминалата събота и неделя са били на работа и сред най-нуждаещите се.

"Благодаря ви, че и в тези трудни моменти вие сте в домовете и центровете за стари хора и хората с увреждания, в кризисните центрове за бездомни и хора в риск", посочва Деница Сачева. Правим всичко възможно да осигурим нужните количества предпазни средства, очакваме доставки и скоро те ще са при вас, уверява министърът на труда и социалната политика.

Търсим начини да облекчим както хората, за които работим, така и вас в административните процедури и документация, посочва Сачева.

"В следващите месеци ще работим за достойно заплащане на труда ви, ще ви предложим стандарти за работа и план за подобряване на условията на труд, кариерното развитие, образованието и обучението на хората, заети в социалната сфера", заявява министърът на труда и социалната политика.

"Вярвам, че социалната работа е изключително важна за създаването на среда за благоденствие на цялото общество.Пожелавам ви здраве и сили!

Честит празник!", заявява министър Сачева.

Други от От страната и света

Гергов дава ЦУМ под аренда за 20 години, затварят го за ремонт

Бившият министър на образованието проф. Сергей Игнатов е научен консултант на проекта - в сградата ще има египетски музей Египетският бизнесмен Ахмед Насър, който наскоро обяви

Погребват загиналия летец Дункин ден след деня, в който трябваше да се ожени

Пилотите Димитров и Дункин не са имали шанс да оцелеят Черната кутия все още не е изпратена в Чехия Проверяват и годна ли е военната авиация за шоута Погребение на старши лейтенант Венцислав Дункин

Софийската организация на БСП номинира доц. Наталия Киселова и Евгени Минчев за депутати

Софийската организация на БСП номинира конституционалиста доц. Наталия Киселова и пиар експерта Евгени Минчев за депутати като представители на гражданската квота, съобщи Епицентър.бг. Доц

За първи път от години Доган стъпи в партийната централа – реди листи, може да е първи в Разград (Обзор)

Връща се в политиката, затова е на работното си място, обясняват хората му. Докара го лимузина с пердета, не се показа пред медиите За първи път от години Ахмед Доган стъпи в партийната централа на

Борисов поиска оставката на македонския вицепремиер и възмутен обяви: Постъпиха подло с президента и министрите (Обзор)

ГЕРБ се обръща към ЕНП за скандалното изказване на Николоски, който нарече българите "мизерници" Македонският вицепремиер Александър Николоски да подаде оставка

>