Първи смъртен случай от коронавируса в Индонезия

11.03.2020 10:04
Първи смъртен случай от коронавируса в Индонезия СНИМКА: PIxabay

Петдесет и три годишна жена стана първата жертва на коронавируса в Индонезия, предаде Ройтерс, цитирайки информация на здравното министерство.

Починалата е чужденка, която вече е била в критично състояние при приемането си в болница, уточни представител на министерството. Той добави, че посолството на страната е уведомено и ще уреди изпращането на тялото й в родината.

В Индонезия са потвърдени 26 други случая на заразяване с коронавируса, припомня БТА.

Тайландските власти отмениха издаването на входни визи на място за гражданите на 18 страни, включително България, съобщи вътрешният министър. Три други страни няма да могат да се ползват от право за безвизови посещения.

Осемнайсетте страни са България, Бутан, Вануату, Грузия, Етиопия, Казахстан, Кипър, Китай (включително Тайван), Малта, Мексико, Науру, Папуа Нова Гвинея, Румъния, Русия, Саудитска Арабия, Узбекистан и Фиджи. Гражданите на Хонконг, Италия и Южна Корея няма да могат да посещават Тайланд без визи, както досега.

35 нови случая на зараза с коронавируса бяха потвърдени във Виетнам, седмици след като на 13 февруари Ханой обяви, че 16 заразени са се възстановили.

Виетнамското здравно министерство съобщи, че 13 пътници, пристигнали с полета Лондон-Ханой на 2 март, са дали положителни проби за вируса. Повечето от тях са британци или виетнамци, които са посетили други части на Европа, включително Италия, уточняват здравните власти.

Най-скорошният случай на зараза с коронавируса е 29-годишна продавачка в централната провинция Дананг. На 4 март тя е била в близък контакт с двама заразени британски туристи от този полет.

Поради опасенията от разпространение на коронавируса в понеделник Виетнам отмени временно безвизовите посещения на граждани на Великобритания, Германия, Дания, Испания, Норвегия, Финландия, Франция и Швеция, припомня Ройтерс.

361 тайвански граждани, които бяха евакуирани от китайския град Ухан, станал епицентър на новата епидемия от Ковид-19, бяха поставени под карантина за 14 дни, предаде ДПА, цитирайки изявление на Чън Шичжън. Снощи в Тайпе пристигнаха два чартърни полета, които трябваше да върнат в Тайван над 400 граждани на острова. Не всички от очакваните пътници обаче са качиха на самолетите в Ухан, уточни министърът на пресконконференция. Някои от тях са отказали да се подложат на тестове за коронавируса или за температура.

Днес тайванският център за борба с епидемиите съобщи за нов случай на Ковид-19. Заразилият се се е завърнал от посещение във Великобритания. Общо в Тайван бяха открити 48 случая, които причиниха смъртта на един човек. Седемнайсет от пациентите се възстановиха.

Първи случай на зараза с коронавируса беше открит и в Шри Ланка, предаде ТАСС. Заразеният вече е поставен под карантина. Той работи като туристически гид и неотдавна е бил в контакт с група от Италия.

Други от От страната и света

Полицията не може да спре Гергана да тормози Дара Екимова от фалшиви профили

Причината е в дефиницията на киберзаплаха, обясни министър Атанас Илков МВР не може да спре Гергана Неделчева да прави фалшиви профили в социалните мрежи и така тя да престане да заплашва певицата

Ресторантът длъжен да информира, ако в шопската салата сиренето е с палмова мазнина

Земеделското министерство променя наредба след многобройни запитвания на потребители Ако в сиренето, което се използва за различни ястия по ресторантите, се съдържа палмова мазнина

С 220 млн. лв. за ремонт голямата батерия - “Чаира”, ще заработи след 3,5 години

Две обществени поръчки на обща стойност над 220 млн. лв. обяви Националната електрическа компания. Те са за проектиране и подмяна на първи и четвърти агрегат на Помпено-акумулиращата

Ще падат ли хапчета като бонбони от машини, карат се депутати и фармацевти (Обзор)

Браншът плаши с протести и че ще сезира ЕС. А сега един да носи на село куфар с лекарства за всички, добре ли е, питат политици Могат ли вендинг машините за лекарства да отворят път към злоупотреба

Достойният българин Йоско Алипиев, който даваше по 100 лв. за шестица в училище, с нови вълнуващи каузи

Всяка седмица ще организира благотворителна вечеря, а целият оборот ще отива за нуждаещи се Бургаският бизнесмен Йоско Алипиев, който се прочу с това, че раздава финансови премии на работниците си

>