Борисов и Каракачанов спорят кой повече се заиграва с ДПС

26.02.2020 14:39 Виктор Иванов

Изясняването на отношенията в управляващата коалиция продължи и в Гърция при посещението на българския премиер Бойко Борисов. Заедно с него пътува и вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, който вчера публично предупреди, че управлението не може да продължава повече така и ударите да се поемат само от патриотите.

В опит да се помирят пред българските медии в Александруполис, двамата обаче влязоха в изясняване на отношенията коя от управляващите партии повече се заиграва с опозиционната ДПС.

„Ето днес ДПС и патриотите влязоха в добра координация с БСП, за да ме вкарат утре да се обяснявам в парламента за толтаксите“, първи подхвана темата Борисов, след като обясни че нещата между ГЕРБ и патриотите в управляващата коалиция всъщност си били нормални и те мислели какво да направят до края на мандата.

„А вие преди седмица на гласуването за КРС не се ли прегърнахте с ДПС?“, контрира обаче Каракачанов, който участваше в изявлението пред българските журналисти, за да успеят двамата да се помирят.

„Добре де, нали ти обещах вчера, че ще изтеглим това решение обратно и ще ви вкараме един човек на патриотите“, попита бързо Борисов. А Каракачанов кратко отвърна: „Това не е редно така да се прави, казал съм го вече“.

„Оставил съм на прокуратурата и МВР да си работят на оперативно ниво и не се занимавам. Аз не съм информиран срещу кого се прави акция. Не е моя работа да знам, не знам и не искам да зная“, заяви Борисов пък по повод основната критика на Каракачанов, че акциите на прокуратурата са насочени само към кадри на патриотите. И че нарочно се правят зрелищни, за да потушават обществено напрежение в други сфери.

Накрая и двамата обаче разясниха, че коалиционният съвет в понеделник е имал много по-важни теми от разправията за арестите. Но отказаха да говорят засега по тях, само споменаха че били свързани с пенсии и сметки.

Други от От страната и света

100 дни след като всички видяха как Даниел от Перник рита болна жена, е обвинен за убийство (Обзор)

Заради няколкото дни до навършване на пълнолетие младежът може да получи най-много 12 години решетки Близо 3 месеца след появата на клипа, на който хиляди хора видяха как Даниел Петров рита

Израел убил Синуар “случайно”, но “Хамас” няма да спре войната

Човекът, наричан от Израел “ходещ мъртвец”, е ликвидиран случайно в четвъртък. Убийството на лидера на “Хамас” Яхия Синуар в Газа бе изтълкувано като голяма победа след едногодишно издирване на

Верижна катастрофа в столичния кв. "Люлин", движението е затруднено

7 коли са се сблъскали на кръстовището между бул. "Тодор Александров" и ул. "Вардар" след тунела водещ до кв. "Люлин", стана ясно от публикация във фейсбук групата "Катастрофи София"

“Фантастико” ще усвои терена на отдавна неработещия мултиплекс “Арена Запад”

На мястото ще има търговски комплекс На терена, на който се намира неработещото още от 2019 г. кино “Арена Запад”, “Фантастико” ще изгради търговски комплекс, съобщи в последния си брой “Капитал”

Полицейска операция тече в област Търговище за защита на политическите права и борба с престъпността

В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната престъпност

>