Кои са жертвите на стрелеца в Германия

21.02.2020 11:10 Джейн Димитрова
35-годишната Мерцедес
Мухамед Беязкендир Кадър: Билд
36-годишният предприемач Гьокхан

9 души бяха убити в германския град Ханау - две жени и седем мъже. Шестима други пострадаха. 43-годишният Тобиас, воден от расизъм, след като отправи изстрелите към жертвите си в два бара в града, уби и майка си в дома им, а после насочи спусъка към себе си.

"Ние сме на предала на силите си. Ферхат беше нашата гордост", казва пред "Билд" 46-годишният Метин, баща на едно от загиналите момчета. Миналата седмица синът му е завършил образованието си като механик.

Ферхат е жизнерадостен човек, обичал техно музиката и хип-хопа, често се срещал с приятелите си в "Арена", едно от заведенията, в които бяха извършени нападенията.

35-годишната Мерцедес работила в павилион до бара. Майка е на две деца. Изстрелът я пронизва на влизане в помещението.

"Нашата мъка е неизмерима. Германия трябва да бъде сплотена . Никога не сме мислили, че ще се случи нещо в тази страна, която е наша родина", казва Али, братовчедка на загиналата жена. "Не бива да започваме война, трябва да останем спокойни", допълва още тя.

36-годишен предприемач - Гьокхан, е убит пред заведението.

20-годишният Мухамед Беязкендир е в болница след тежка операция.

"Бяхме планина от хора. Под мен лежеше някой с дупка в гърлото", казва той. 

"Тъкмо бяхме хапнали, чухме изстрели отвън - пет или шест. Помислихме, че са пиратки или огнестрелно оръжие", казва младият мъж.

Тогава видял Тобиас. "Държаше пистолета с две ръце, нахлу вътре и стреля по всички в единия ъгъл. Тогава дойде при нас", разказва Мухамед.

Той оцелява по чудо - куршумът го пронизва в рамото, само на няколко милиметра от гръбнака му.

Вчера "Билд" съобщи, че жертвите на терориста са кюрди.

Тобиас е оставил писмо и записал видео, в които говори за необходимостта от унищожаване на определени народи, чието изселване от Германия вече не може да бъде постигнато.

Други от От страната и света

22-годишна италианка е родила и заровила две бебета в градината си

22-годишната студентка по право Киара Петролини призна, че в рамките на година е родила сама и тайно две бебета и ги е заровила в градината, без никой да знае. Това станало близо до град Парма

Отхвърлиха на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти

Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама народни представители

Приеха законопроекта за прекратяване на злоупотребите с адресна регистрация

Ресорната парламентарна комисия прие на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за гражданската регистрация, внесен от Костадин Костадинов (ПГ на "Възраждане") и група народни

Андрей Ковачев след скандала със Скопие: Ще поискаме ЕНП да изключат ВМРО-ДПМНЕ

Информирахме ЕНП за поведението на ВМРО-ДПМНЕ и ще поискаме да се инициира процедура по изключване на тази партия. Мисля, че те доказват по всякакъв начин, че искат да бъдат с "Фидес"

Арестуваха известен фитнес модел и шампион по културизъм

Не е ясна причината, срещу него имало няколко сигнала, но стари Известният фитнес модел и шампион по културизъм Радослав Михайлов е бил задържан днес в столичния кв

>