3-годишно морено с глад и бой у дома, лекари се борят за живота му (Обзор)

21.02.2020 07:55 Анелия Перчева
Прокурор Лилия ?Торньова

Майката завела момченцето в болница заради гърч след падане, там установили, че е малтретирано

3-годишно момченце, морено с бой и глад от родителите си, бе прието по спешност в болница. А заради множеството хематоми по тялото на детето лекарите в пловдивската университетска клиника “Св. Георги” направиха в четвъртък следобед и спешна операция.

Районната прокуратура в Димитровград е започнала разследване за малтретиране.

Детето от село Странско било доведено в димитровградската болница от 23-годишната си майка. Тя обяснила пред лекарите, че то е получило гърч.

Момченцето е недохранено и има предишна черепно-мозъчна травма, установили обаче медиците при прегледа. Именно затова те се усъмнили, че 3-годишното дете е малтретирано, и се свързали с полицията и социалните служби.

Междувременно детето било преместено за лечение в университетската болница “Св. Георги” в Пловдив, където веднага било оперирано. Момченцето в момента е в интензивния сектор, съобщиха от болницата, но отказаха повече подробности за състоянието му.

Майката обяснила травмите на детето с падане по стълбите на къщата им в Странско преди няколко дни. Тя и синът ѝ са от старозагорското с. Едрево. Двамата живеят в димитровградското село от няколко месеца. Жената се преместила при мъж от Странско, с когото заживели на семейни начала и отглеждали общо 6 деца.

Пастрокът също дал показания пред полицията. Той потвърдил версията на майката, че травмите са причинени от падане на детето по стълбите на къщата отпреди няколко дни.

При друг инцидент 3-годишното момченце пък си глътнало езика по време на игра . Спасил го притекъл се на помощ съсед, обясниха запознати със случая.

“Назначена е съдебно-медицинска експертиза. Тя трябва да установи от какво са причинени предишните травми по момченцето. Към момента няма привлечено обвиняемо лице. Ако бъде установено такова, ще му бъде потърсена наказателна отговорност”, каза наблюдаващият прокурор Лилия Торньова.

Освен за домашно насилие досъдебното производство ще изяснява дали има и неполагане на грижи от родителите.

“Установят ли се такива данни, може да се стигне и до отнемане на децата от родителите им”, посочи прокурор Торньова.

Жители на Странско казват, че не са разбрали да е имало проблеми в многолюдното семейство.

Други от Регион

20-годишен водач е в болница след удар в камион на входа на Ягодово

Микробус се е блъснал в тежкотоварен камион на кръстовището на входа на пловдивското село Ягодово. 20-годишният водач на буса е откаран в болница, на този етап не е ясно какво е състоянието му

Замесените в побой и заплахи заради чатове кмет на хисарско село, синът му и негов приятел остават в ареста

Могат да направят нов опит да излязат на свобода пред Окръжния съд в Пловдив                                                                                                                           

Нови луксозни жилища от PIMK BUILD

Строителната компания ПИМК Билд е утвърдена с години опит и ви предлага нови, модерни сгради съчетаващи високо качество, стил и иновации. Доверете се на лидерите в бранша и открийте мечтания дом

20-годишна скочи с бебе от третия етаж на хотел в Кърджали

Бебето е настанено в пловдивска болница, по чудо майката се отървала без наранявания Жена на 20 години скочи с едногодишното си дете от третия етаж на хотел в Кърджали

Двама обраха млада жена в Карлово, арестуваха ги

Задигнали мобилен телефон и електронна цигара късно вечерта Служителите на реда в Карлово арестуваха двама апаши, обрали млада жена по тъмно, съобщиха от полицията

>