Руски милиционер се настани в пещера в Родопите - пречиства енергийно и зачева непорочно булки

19.02.2020 18:33 Ненко Станев
Бившият милиционер твърди, че владее левитация.
Входът на Утроба, през който при равноденствие слънчевите лъчи се проектират като фалос.

Владимир Овсянников регистрирал в Кърджали своя фирма, обявил и банкова сметка - така преживявал тук през летните месеци

“Няма да допусна археологически обект да бъде приватизиран от някого, който съсипва работата на археолози и историци. Ще сезирам Министерството на културата и инспектората и ще поискам комисия да установи какви са щетите по пещерата Утроба.”

Това заяви археологът проф. Николай Овчаров, който е проучвал древния тракийски храм край кърджалийското село Ненково. През последните няколко лета там се е самонастанил руснакът Владимир Овсянников, който с гордост признава, че е бивш милиционер.

48-годишният

чужденец се

представя за

“пазител на

древни традиции,

наследник и носител на културата на жреца на древна Тракия”. Твърди, че е обучаван в тибетски манастир и владее левитация (тялото преодолява гравитацията чрез концентрация и сила на мисълта - б.а.).

Бившият милиционер, облечен в оранжеви или бели дрехи, извършва серия от ритуали, обучения в древни практики, предлага амулети и талисмани, заредени с енергия от древния храм. Всичко това, разбира се, срещу заплащане. В профила си във фейсбук Владимир определя цените на услугите си.

“Настаняване в хотел в близост до мястото на практиката - 10-15 евро на ден на човек. Участие в обучението - 150 евро на човек за целия период на обучение”, гласи един от постовете на Овсянников. Той обещава, че обученията ще помогнат да се подготвят специалисти с изключителни способности. Фокусът е върху развитието на извънредни психологически умения, свързани с интуитивната мозъчна активност, телепатичните техники и техниките на психологическо въздействие върху масите - масова хипноза.

Като екстра пазителят на древните традиции обещава, че в края на обучението всеки участник получава

медальон,

зареден с

индукция на

електромагнитното

поле на пещерата

Според запознати с дейностите на руснака имало и оферта за млади жени, които могат да заченат непорочно в пещерата под негово наставление. Условието било да са млади - до 28 г., да са вегетарианки и да не са семейни. Трябвало да са свободни и да се отдадат поне 6 месеца на практиките на пазителя.

От постовете на Овсянников става ясно, че приема заплащане и дарения на банковата си сметка, които щели да бъдат използвани за откриване на Център за развитие и обучение на тракийски практики “Тракийски дух”, а всеки дарител щял да се превърне в участник в новите и интересни неща в историята на съвременна България.

Т.нар. център “Тракийски дух” всъщност е едноименното търговско дружество с ограничена отговорност, регистрирано през 2014 г. в Кърджали. Справка в търговския регистър сочи, че капиталът на фирмата е 200 лева, а неин управител е руският гражданин Владимир Овсянников. Седалището на “Тракийски дух” ООД е в кърджалийския кв. “Възрожденци”, а

на посочения

адрес са

регистрирани

още 17 фирми

Със сигурност дружеството е на печалба, защото управителят му прекарва месеци в България.

Бившият милиционер попада в пещерата Утроба през 2012 г., когато за първи път пристига в Кърджали и започва да обикаля обекти на културно-историческия туризъм в района. Избира древния тракийки храм край Ненково не случайно - пещерата Утроба е труднодостъпна, до нея се стига по 25-километров тесен път, а разстоянието се пътува почти час с автомобил. От асфалтовия път до самия обект има поне 2 часа катерене пеша по кози пътеки.  

Пещерата представлява 22-метров отвор в скалите, който е допълнително оформен от древните траки. Проучванията на археолози и астрономи доказват, че

в дните на

равноденствие

слънчевите лъчи

проникват под

формата на

фалос

във вътрешността на пещерата и стигат до дъното ѝ, което според древните представлявало оплождането на Земята майка от Слънцето.

Според хипотезата на археолозите в храма е живеел жрец, който в определени дни е пророкувал бъдещето. Това е ставало в средата на пещерата, където има изсичане във формата на купол. Жрецът заставал под него и говорел с равен глас. Благодарение на акустиката, създавана от купола, равният звук можел да бъде чут на километри от храма.

“Руснакът ли? Беше тук в края на декември, а после си замина за Русия. Ще се появи пак напролет, когато времето се стопли. Сега горе в планината е студено, а и няма много туристи”, казва Ергюн Мехмед, кметски наместник на село Ненково. То е най-близкото място до древния тракийски храм.

Очаква се бившият милиционер да се завърне в района около 22 март, когато настъпва пролетта. С равноденствието за пазителя на древните традиции настъпва и активният сезон за печалба.

“Лятото е в пещерата всеки ден. Виждам колата му всеки ден, като минавам по пътя. Тя е среден клас с руски регистрационни номера”, твърди Ергюн Мехмед. Според него руснакът не живее в пещерата, а има наета квартира в Кърджали и пътува всеки ден. Често до древния храм идвали организирани групи, включително и от Русия. Освен на печалба от поклонници бившият милиционер разчита на средства и от останалите туристи.

“Лично аз проблеми с Овсянников не съм имал, но той знае, че съм екскурзовод. Много туристи обаче ми се оплакват от него, включително и че не ги е допускал до пещерата с мотив, че духовете се бунтували”, твърди Георги Кючуков. Той е ставал свидетел на ритуалите, извършвани от бившия милиционер. Най-често били свързани с пречистване. Руснакът не определял точна цена за работата си, а оставял туристите да преценят какво дарение да му оставят.

“Изживява се

като тибетски

монах, но

всъщност

върти търговия

Продава амулети и други сувенири”, твърди екскурзоводът.

В община Кърджали също са постъпвали сигнали за руснака.

“Наши служители извършиха проверка и установиха, че сигналите са верни”, заяви зам.-кметът Веселина Тихомирова. Тя допълни, че няма как да се осъществява постоянен контрол на туристическия обект, който е трудно достъпен. Община Кърджали е сигнализирала полицията. Миналото лято на Владимир Овсянников е направен предупредителен протокол да не притеснява туристите.

Това явно е принудило пазителят на древните практики да свие дейността си. Според екскурзоводи през изминалото лято присъствието на шамана е било трудно забележимо. Близки на руснака твърдят, че за последното му заминаване в края на миналата година взел пари назаем, за да се прибере до Русия.

От пост в профила на Овсянников става ясно, че преди да се прибере в родината си, е пътувал до Гърция.

“На 26 декември пазителят на древните традиции

провежда уроци

в Гърция,

чистият морски

въздух помага

да се утвърдят резултатите от практиките в пещерата Утроба”, гласи постът, който е придружен от снимки, правени в района на градчето Порто Лагос.

Времето ще покаже дали бившият руски милиционер ще се върне край древния тракийски храм, или ще заложи на туристите в Северна Гърция.

 

Други от От страната и света

Отхвърлиха на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти

Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама народни представители

Приеха законопроекта за прекратяване на злоупотребите с адресна регистрация

Ресорната парламентарна комисия прие на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за гражданската регистрация, внесен от Костадин Костадинов (ПГ на "Възраждане") и група народни

Андрей Ковачев след скандала със Скопие: Ще поискаме ЕНП да изключат ВМРО-ДПМНЕ

Информирахме ЕНП за поведението на ВМРО-ДПМНЕ и ще поискаме да се инициира процедура по изключване на тази партия. Мисля, че те доказват по всякакъв начин, че искат да бъдат с "Фидес"

Арестуваха известен фитнес модел и шампион по културизъм

Не е ясна причината, срещу него имало няколко сигнала, но стари Известният фитнес модел и шампион по културизъм Радослав Михайлов е бил задържан днес в столичния кв

Обвиниха седмина, участвали в престъпна група за фалшиви стоки край Хасково

Окръжна прокуратура - Хасково повдигна обвинения на седем мъже за участието им в организирана престъпна група за продажба на стоки на световни търговски марки без съгласието на правопритежателите

>