Трудови инспектори проверяват фирмата, складирала отпадъци под АМ "Струма"

12.02.2020 14:48
СНИМКА: Архив

Инспекцията по труда в Кюстендил проверява дупнишката фирма "Феникс Дупница", след като 37-те й работници са в престой по вина на работодателя. Това съобщи директорът на инспекцията в Кюстендил Валентин Златински, цитиран от БТА.

Предстои да бъде уточнено дали престоят на работниците е регламентиран, дали те са получили заповед за него и дали ще получат възнаграждения, посочи Златински. Не е ясно и това дали дупнишкото предприятие ще възстанови дейността си.

Златински каза още, че до този момент работещите във фирмата не са имали проблеми, свързани със забавяне или неизплащане на трудови възнаграждения.

В понеделник Районният съд в Дупница взе мярка за неотклонение "парична гаранция", в размер на 10 000 лв. по отношение на собственика на "Феникс Дупница" Кольо Илиев. 67-годишният собственик на фирмата за вторични суровини се предаде в полицията на 7 февруари след три денонощия полицейско издирване. Търсенето му беше свързано с връчването на издаден от РИСОВ-Перник акт за принудителна административна мярка - незабавно прекратяване на дейността на фирмата.

Районната прокуратура в Дупница пък води досъдебно производство срещу Илиев заради натрупаните в близост до моста на магистрала "Струма" отпадъци.

Други от От страната и света

Изписаха кралица Маргрете от болницата

Абдикиралата датска кралица Маргрете Втора днес беше изписана от болница, след като вчера беше настанена в лечебното заведение заради падане, съобщи датският кралски двор, цитиран от ДПА

Почина жената, пребита жестоко пред магазин в Перник от 17-годишен

Починала е жената, която беше пребита от 17-годишен ученик в Перник. Тя беше на командно дишане повече от месец, пише NOVA.  Младежът е привлечен като обвиняем за нанесения побой над 56-годишната

Европейските борси приключиха на червено

Водещите европейски борси приключиха с понижения на индексите си търговията в последния работен ден от тази седмица. Инвеститорите оценяват ефекта върху пазарите от решенията на редица водещи

С инвестиции за над 800 млн. евро и над 30 мерки София ще е един от 100-те климатично неутрални града

Една от големите цели е до 2030 г. да се намалят емисиите на парникови газове с 80% спрямо нивата през 2022-а Една от големите цели на София е до 2030 г

"7 дни, 7 изкуства" превърнаха Елена в арт център в Балкана

За втора поредна година Община Елена съвместно с Музея на Възраждането, НЧ „Напредък – Елена – 1863" и Градската библиотека организираха фестивала „7 дни, 7 изкуства"

>