Бъдете информирани – стартът на тол таксуването наближава

15.01.2020 13:57

Като Национален доставчик на електронни услуги за събиране на пътни такси и официален партньор на АПИ, ИТС АД ще осигури чрез всички съществуващи методи – автоматично, чрез бордово устройство или тракер, или предварително – с маршрутна карта. Тол такси ще могат да се заплащат онлайн – на TollPass.bg или в брой в партньорската мрежа на TollPass.

Очаквайте обновената визия и функционалност на , където ще бъде възможно ползвателите да изберат най-подходящия начин за таксуване спрямо техните нужди.

Какъвто и метод за отчитане да избере клиентът, TollPass.bg ще осигури лесен, информиран и интуитивен начин за работа. Следвайки лесните стъпки ще имате възможност да създадете Потребителски профил, да подпишете Договор за автоматично таксуване чрез бордово устройство, да закупите Маршрутна карта и дори електронни винетки за леки и лекотоварни автомобили (до 3.5 тона).

Маршрутната карта е предплатен продукт за заплащане на тол такса и дава право на ползвателя да измине предварително заявено разстояние по определения маршрут, без да е необходимо бордово оборудване. Валидна е за 24 часа от избраната начална дата и час. От анонимен потребител може да бъде закупена до 24 часа преди началната дата и час на валидност, а от регистриран до 7 дни предварително. За да не бъде глобен, водачът няма право да се отклонява от избрания маршрут, освен при определено от контролните органи временно ограничение на движението при спазване на обходния маршрут.

За автоматично отчитане на тол такси TollPass ще предостави последно поколение GNSS бордово устройство. Отчитането с бордово устройство е предпочитаният от специалистите начин за заплащане на тол такси.

Заедно с тол платформата за регистрация и мониторинг на автомобилите, осигурява цялостно решение за автоматичен толинг.

• Сигурност, точност и удобство при работа

• Без необходимост от специализиран монтаж

• Захранване от запалката на автомобила

• Лесно за употреба от водача

• Меню на български език

• Динамично въвеждане на осите на ремаркето

• Предаване на данни в реално време

• Дистанционно обновление на софтуер

• Получаване на функционални съобщения и сигнализация

За получаване на TollPass GNSS бордово устройство е необходимо сключването на договор за предоставяне на услуги за автоматично отчитане на пътни такси с ИТС АД. Договори ще могат да бъдат сключвани онлайн на Тollpass.bg или чрез партньорската мрежа на TollPass.

Бъдете подготвени:

Необходимите документи и данни за сключване на договор за електронно отчитане на тол такси са:

• Очакван пробег на превозните средства

• Свидетелство за регистрация част I - голям талон

• При липса на информация за екологичната категория в свидетелството за регистрация, се предоставя сертификат за съответствие по Резолюция СЕМТ/СМ(2001)9 Final, Резолюция СЕМТ/СМ(2005)9 FINAL, Резолюция ITF/TMB/TR(2008)12 и валиден сертификат за техническа изправност*

* Полезна информация: При непредоставяне на описаните по-горе документи, за автомобили с дата на първоначална регистрация след 30 септември 2001г. се приема, че отговарят най-малко на екологична категория ЕВРО 3. При невъзможност за доказване на екологичната категория се счита, че ППС е ЕВРО 0.

Регистрация за новини от TollPass: все още е възможна регистрацията на TollPass.bg за получаване на актуални новини, свързани със старта на тол таксуването в България. Регистрирайте се и научете първи новостите в предстоящите дни.

Tollpass ще информира и по всички подходящи информационни канали за старта на търговското опериране и ще покани заявилите бордови устройства клиенти да регистрират клиентски профил в платформата Tollpass.bg и да поръчат необходимите им бордови устройства.

Екипът на TollPass остава на разположение за въпроси, свързани с автоматичното отчитане на тол такси на info@tollpass.bg.

.

Други от От страната и света

Над 40 полицаи са ангажирани за изборите за кметове на селата Висока поляна и Ясенково в Шуменска област

Над 40 полицейски служители са ангажирани за провеждането на частичните избори за кметове в село Висока поляна в община Хитрино и в село Ясенково в община Венец на 20 октомври

Министрите на отбраната на страните от Г-7 подкрепят "необратимия път" на Украйна към членство в НАТО

Министрите на отбраната на страните от Г-7 заявиха, че подкрепят "необратимия път на Украйна към пълна евроатлантическа интеграция, включително членство в НАТО", предаде Ройтерс, цитиран от БТА

АПИ съобщи, че е пуснато движението по детелината на булевард "България"

Въпреки че от СО не е изпълнено изискването за рамка за височина на камионите, удобството на гражданите е най-важно и затова движението по детелината на булевард "България" е пуснато

Столична община отваря за движение моста на бул. “България” и няма да се съобрази с АПИ

Столична община отваря за движение пътната връзка от бул. "България" към Околовръстен път в посока "Младост" под компрометираното съоръжение. "Разпространената от АПИ позиция в петък не отговаря на

Няколко души, сред които и кмет по първоначална информация, са убити при израелски въздушен удар в Ливан

Няколко души, сред които и кмет, бяха убити при израелски въздушен удар по село в западната част на долината Бекаа в Ливан, съобщи ливанската новинарска агенция ННА

>