60 лева на месец в новия многоетажен паркинг, вече се бият за места

02.02.2020 19:00 Радко Паунов
Първият общински многоетажен паркинг в Пловдив всеки момент ще бъде пуснат. Снимки: Авторът
Около съоръжението е облагородено.
Монтирани са и автомати за таксуване.
Входът, откъдето ще влизат колите, за да се настанят на горните три нива.

Още преди да е пуснат, 150-те места в новия многоетажен паркинг в пловдивския район "Западен", са вече "заплюти".

"Интересът е огромен, няма дори да стигнат", категорични са обитатели на огромния комплекс "Корона". Месечна такса от 60 лева на автомобил е предложил районният кмет Димитър Колев. Цената обаче не притеснява кандидатите.

Първият общински многоетажен паркинг от месец е напълно готов. Чака се комисия, която да го приеме и въведе в експлоатация.

"След това започваме да отдаваме трите търговски помещения на партера - двете са за промишлени стоки, а третото е заведение. И за тях интересът е огромен, очаквам голямо наддаване", каза Колев.
На горните три нива пък са местата за паркиране. От месеци насам граждани питат как да се вредят, защото нощем спирането пред блоковете в квартала е мисия невъзможна.
Има вероятност общинското предприятие "Паркиране и репатриране" да се заеме с управлението на горните три нива в съоръжението.
"Ще се запълни моментално и няма да стигне. Всеки ден хората питат кога ще го пуснат", казва съдържател на близък денонощен магазин. До него има друг платен паркинг за 20 коли и таксата е 40 лева. "Аз лично ще насочвам кандидатите да ходят на новото място", каза магазинерът.
Цялото пространство около многоетажния паркинг е облагородено, дори има поникнал райграс. Монтирани са автомати за таксуване, а нощем съоръжението свети като ден.
3,3 млн. лева е инвестицията с ДДС, което излиза по 22 000 лева за паркомясто, без да броим търговските площи. Първата копка беше направена през март м.г.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>