Баварският премиер защити санкциите срещу Русия на първата си среща с Путин

29.01.2020 19:44
Владимир Путин СНИМКА: РОЙТЕРС

Премиерът на германската провинция Бавария Маркус Зьодер защити санкциите на ЕС срещу Русия днес при първата си среща с руския президент Владимир Путин, предаде ДПА.

"Санкциите ще останат, докато не се променят условията за тях", заяви след срещата в Кремъл Зьодер, който оглавява правителството в промишлената провинция в Южна Германия от началото на 2018 г.

Стъпките за прекратяване на конфликта в Източна Украйна, от които зависят санкциите, са недостатъчни според Зьодер, предава БТА.

Баварският премиер определи продължилия около час и половина разговор с руския президент като много приятелски, от взаимен интерес и за двете страни.

Путин покани Зьодер в Кремъл с оглед на това, че през последната година Русия и Германия се стремят към по-тесни икономически връзки, отбелязва ДПА. Баварският политик е начело на консервативния Християнсоциален съюз, сестринската партия на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел.

Зьодер заяви, че нееднократно е повдигнал въпроса за убийството миналата година на грузински гражданин в Берлин, престъпление, в което германските власти подозират, че може да е замесена руската държава.

Германия изгони двама руски дипломати, заявявайки, че Русия не сътрудничи достатъчно на разследването. В отговор Москва също изгони двама германски дипломати.

След като Зьодер повдигнал въпроса, Путин само кимнал с глава.

Русия трябва да покаже уважение към суверенитета на Германия, подчерта Зьодер.

За грузинеца се предполага, че е воювал на страната на чеченските бунтовници срещу руската държава.

Германската федерална прокуратура подозира, че власти в Русия, и по-специално в южната руска република Чечения, е наредила убийството.

Други от От страната и света

Патриарх Даниил: Нека търсим общуването с Господ, за да укрепваме и да се справяме с трудностите

Братя и сестри, нека търсим това живо общуване с Господ Иисус Христос, за да укрепваме, защото без Божията сила не можем да се справим с трудностите и не можем да получим трайна, истинска радост

Край на опашките за имотни скици от кадастъра

Промяна в закона дава възможност всяка служба в държавата да има безплатен достъп до документите Една от най-големите административни тежести, свързани със строителството и покупко-продажбата на

Хванаха двама пияни зад волана в Добрич

Двама шофьори, употребили алкохол, са задържани зад волана, съобщават от Областната дирекция на МВР-Добрич. На 26 октомври, около 19:50 часа в района на разклона за село Рогачево е спрян за проверка

Дилър на дрога остава под ключ в Шумен

По искане на Окръжна прокуратура - Шумен 48-годишен мъж, обвиняем за държане с цел разпространение на марихуана и метамфетамин, остава в ареста, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна

НСИ: Българите пътували в чужбина през септември повече от предковидната 2019

Българите са пътували повече в чужбина през септември тази година спрямо същия месец на предковидната 2019 г., посещенията на чужденци в България обаче изостават

>