Боян Расате: Около смъртта на Емил Крумов има твърде много неясноти

28.01.2020 16:43
Боян Расате

Вчера 27. 01. 2020 г. в медийното пространство беше разпространена информация, че мъж се е самоубил в сградата на ДАНС. Същият бил член на Управителния съвет на Български Национален Съюз. Така започва декларация на бившия лидер Български национален съюз Боян Расате във връзка със случая със самоубилия се в сградата на ДАНС Емил Крумов.

Вижте останалата част от декларацията на Расате: 

Случилото се по-късно беше определено като „трагичен инцидент”. Няколко часа след това беше спусната допълнителна информация, че лицето било „сериозно въоръжено”. Полицаите намерили у него пистолет със заличени номера и два пълнителя.

В тази връзка Главното водачество на Български Национален Съюз счита, че около смъртта на Емил Крумов има твърде много неясноти, които будят тревога и съмнение.

Емил Крумов, жител на град Перник, е наш дългогодишен член. Той е кротък, спокоен и добър. Никога не е участвал в безредици, не е арестуван и не е агресивен по характер. НИКОГА НЕ Е ПРИТЕЖАВАЛ ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ, а още по-малко е показвал признаци, че иска да сложи край на живота си.

Категорично се противопоставяме на внушението, което беше представено в медиите, че Емил Крумов „вероятно е планирал нападение над служители на ДАНС”?!

Категорично не вярваме, че Емил Крумов е бил въоръжен и още по-малко, че е влязъл въоръжен в района на ДАНС!

Не намираме никаква логика и отговор на въпроса „Защо му е да носи със себе си писалка със сачма при положение, че е въоръжен с пистолет с два пълнителя”?!

Няма логика и в „намерението му” да извърши покушение срещу служители на ДАНС, но вместо това да застреля себе си, при това не с пистолета си, а с писалка?!

В тази връзка изказваме съмнение, че обстоятелствата около смъртта на нашия член Емил Крумов са точно такива, каквито ни бяха представени!
Главното водачество на БНС иска среща с ръководството на ДАНС, на която да ни бъдат дадени неопровержими доказателства, в това число и записи от камерите за видеонаблюдение, които да изяснят въпросите около смъртта на Емил Крумов.

До предоставянето на такива доказателства ще считаме, че смъртта на Емил Крумов не е „трагичен инцидент”, и още по-малко случаен акт на умопомрачен, който е решил да сложи край на живота си!

До предоставянето на такива доказателства ще считаме, че Емил Крумов е починал при съмнителни обстоятелства, които не изключват той да е бил убит в сградата на ДАНС.

Освен това смятаме, че сме в правото си да уведомим както международните медии, така и международните правозащитни организации, занимаващи се с правата на човека, за да сме сигурни, че обстоятелствата около смъртта на Крумов няма да бъдат потулени, а ще бъдат надлежно разследвани и публично оповестени.

Други от От страната и света

Христо Стоичков, след като гласува: Изпълних моя граждански дълг

Да живее България! Изпълних моя граждански дълг. Това написа Христо Стоичков във фейсбук профила си, след като гласува в Париж. Българската легенда е в френската столица

Към 16 ч. ГЕРБ води с 12% пред ПП-ДБ, Пеевски изпреварва Доган, "Величие" на ръба

ГЕРБ-СДС води с 12 на сто пред ПП-ДБ, но тази разлика може да намалее. "Възраждане" диша във врата на харвардците. ДПС-Ново начало е с 1% преди Алианса за права и свободи на Ахмед Доган

32,25 % е избирателната активност в област Монтана към 16 часа

32,25 % е избирателната активност в област Монтана към 16 часа. Бюлетина са пуснали 37590 души от общо 116 557 избиратели. В монтанска област най-висока е избирателната активност до 16 часа в

Избирателната активност в Бургаска област към 16 часа е 26,80 на сто

Избирателната активност в Бургаска област към 16:00 часа е 26,80%, съобщиха от Районната избирателна комисия в Бургас. До урните на предсрочните парламентарни избори за 51-во Народно събрание към

29,77% избирателна активност в най-големия МИР в страната - 23-и

Избирателната активност в 23-и МИР в София е 29,77% към 16 часа, съобщи за БТА председателят на Районната избирателна комисия Полина Витанова. Правото си на глас са упражнили 127 829 от общо 428 994

>