Детската градина в Царацово първа въведе часове по религия

28.01.2020 13:10 24 часа Пловдив онлайн

Детска градина „Пролет“ в село Царацово ще бъде първата забавачка в Пловдивско, в която се преподава религия, научи „24 часа“.
Занятията са по половин час веднъж седмично, но можело да бъдат удължени с 5-10 минути, при по-голям интерес в подготвителните групи.
Децата засега посещавали занятията с огромно желание.
Водела ги музикалната ръководителка Цветелина Топчиева, която е и магистър по богословие.

За кратко време интересът към заниманията по религия нараствал лавинообразно - от 23 деца се увеличили на 31 през тази година.
По време на занятията малчуганите се запознават с историята на християнството, светците и народните обичаи по време на големите църковни празници с неформални методики - чрез приказки, игри, флаш карти и интерактивна дъска.
„Децата оцветяват сцена от Светото писание, правят картички по случай Коледа и Великден или пък подреждат форми със срички от името на даден светец, докато получат различни геометрични фигури като триъгълник, квадрат и правоъгълник“, даде пример Цветелина Топчиева. Според преподавателката часовете по религия допринасяли и за обогатяване на знанията на хлапетата и по останалите предмети като български език, математика, рисуване и конструиране.
Директорът на детската градина Ианка Михова е радостна, че с тематични песни, стихове, танци и пресъздаване на църковните обичаи, групата по религия пълноценно участват в тържествата за големите християнски празници и им придава красота и самобитност.

Други от Регион

Общинарят Вълков от Пазарджик влезе в НС за 3 заседания, в почти всеки мандат има депутат за 1 ден (Обзор)

Само за 3 пленарни заседания ще е депутат в 50-ото НС Валери Вълков от Пазарджик. Досегашният общински съветник положи клетва на мястото на Екатерина Захариева

Майка се хвърли с бебето си от третия етаж на хотел, бягала от ревнивия си мъж (Обзор)

Детето е със строшен череп, жената останала невредима Експертиза ще покаже дали има психични проблеми Разследват опит за убийство 20-годишна жена скочи заедно с детето си на година и половина от

20-годишен водач е в болница след удар в камион на входа на Ягодово

Микробус се е блъснал в тежкотоварен камион на кръстовището на входа на пловдивското село Ягодово. 20-годишният водач на буса е откаран в болница, на този етап не е ясно какво е състоянието му

Замесените в побой и заплахи заради чатове кмет на хисарско село, синът му и негов приятел остават в ареста

Могат да направят нов опит да излязат на свобода пред Окръжния съд в Пловдив                                                                                                                           

Нови луксозни жилища от PIMK BUILD

Строителната компания ПИМК Билд е утвърдена с години опит и ви предлага нови, модерни сгради съчетаващи високо качество, стил и иновации. Доверете се на лидерите в бранша и открийте мечтания дом

>