Южна Корея евакуира с чартърни полети гражданите си от китайския град Ухан

28.01.2020 10:32
Снимка: Ройтерс

Южна Корея планира да евакуира с чартърни полети тази седмица гражданите си от град Ухан, епицентър на епидемията от новия вирус в Китай, съобщи днес премиерът Чун Се-кюн, цитиран от Ройтерс.

Самолетите ще пристигнат в града в четвъртък, уточни той на министерска среща за обсъждане на действия, които ще предотвратят разпространението на новия коронавирус. Северна Корея обяви, че взема спешни мерки да спре разпространението на вируса от съседен Китай, предаде Асошиейтед прес.

Основният вестник в страната "Нодон синмун" посочи, че властите затягат карантинните мерки по летища, пристанища и в пограничните райони, и подлагат на медицинско наблюдение хората, които се връщат от пътувания в чужбина, предава БТА. 

До момента Северна Корея не е съобщила официално за случай на новия вирус. Пекински туроператори казаха миналата седмица, че Северна Корея е забранила достъпа на чуждестранни туристи като предпазна мярка срещу вируса.

Тайланд съобщи за шест нови случая на заразени с китайския коронавирус, с което заболелите в страната стават 14. Тайландски власти казаха, че планират да започнат скрининг на всички пристигащи от Китай за симптоми на вируса.

Други от От страната и света

От офиси и магазини все още се печели най-много

Наемите в магазини и молове не са се променяли напоследък Без съществена промяна през третото тримесечие на 2024 г. остава възвръщаемостта от вложения в имоти според последния доклад на

Хванаха пиян шофьор без книжка

Пиян шофьор без книжка хванаха полицаите от РУ-Търговище. Те са задържали неправоспособен водач, управлявал МПС с концентрация на алкохол в издишания от него въздух над 1,2 промила

Велосипедист счупи крака си в катастрофа с кола

Велосипедист е с фрактура след пътен инцидент в гр Попово. Инцидентът е станал в събота около 11,10 ч на кръстовището на улиците „Калакоч" и „29 юни". Катастрофата е станала между лек автомобил

Станислав Балабанов, ИТН: Гласувах България най-после да има ясна позиция в Европа

"Разумът и логиката да надделеят над хаоса и разпада. Гласувах за това България най-после да има ясна стабилност, ясно мнозинство и ясна позиция в Европа"

Закопчаха апаш с присъди и дебело досие за кражба на бутилка уиски в Търново

Служители на полицейското управление във Велико Търново задържаха криминално проявен и осъждан, извършил поредна кражба. На 13 август съдействие в полицията е потърсил управител на магазин за

>