Папа Франциск прие американския вицепрезидент Майк Пенс (Снимки)

24.01.2020 17:29
Папа Франциск прие на аудиенция във Ватикана американския вицепрезидент Майк Пенс СНИМКИ: РОЙТЕРС

Папа Франциск прие днес на частна аудиенция американския вицепрезидент Майк Пенс, предаде Асошиейтед прес. Двамата разговаряха в продължение на час.

Американският вицепрезидент каза на папа Франциск, че го е направил герой у дома, като го е приел на частна аудиенция. Под думата "герой" Пенс очевидно визираше това, че корените му са от католическо семейство, но по-късно той самият става евангелист.

Пенс освен това предаде на папата най-сърдечни поздрави от името на президента Доналд Тръмп, на когото, по думите му, се е понравила много визитата му във Ватикана преди повече от две години.

Вицепрезидентът на САЩ подари на папата голям и семпъл дървен кръст. Той му разказа, че кръстът е издялан от дърво, което се намирало в пределите на официалната резиденция на американските вицепрезиденти във Вашингтон, предаде АП.

Папата пък подари на Пенс книги с папските си писания, както и копие от годишното си послание за мир, допълва агенцията. Според Франс прес папата е подарил на Пенс и медальон с изображение на ангел, символизиращ мира.

Посещението на американския вицепрезидент във Ватикана днес протича в рамките на визитата му в Рим, включваща също срещи с италианския президент Серджо Матарела и премиера Джузепе Конте.

Аудиенцията при папата беше в същия ден, в който Тръмп ще участва в голяма демонстрация против абортите във Вашингтон и така той ще стане първият действащ президент, участвал някога в така наречения "Поход за живот", отбелязва АП.

Франс прес припомня, че Доналд Тръмп беше приет на аудиенция при папата през май 2017 г. Тогава двамата разговаряха за половин час и папата даде на Тръмп медальона, символизиращ мира и текста, който беше написал тогава за Световния ден на мира. "Давам ви това, за да се превърнете в инструмент на мира", каза тогава на Тръмп папата. Тръмп пък му отговори "Имаме нужда от мир".

Други от От страната и света

Верижна катастрофа затруднява движениетото по „Цариградско шосе” в София

Верижна катастрофа с няколко коли се е случила на „Цариградско шосе " в София. Инцидентът е станал около 17:00 часа. Движението сериозно е затруднено, пише NOVA. Няма информация за пострадали

Васил Терзиев: Политическите партии трябва да се обединят, за да възстановим Витоша (Видео)

"Витоша е кауза. Не е въпрос на политика, а на това какво е добро за София. Призовавам политическите партии да се обединят, да оставят различията си настрана и да подкрепят нещо

Кристалина Георгиева: Инфлацията отслабна без да разруши основите на икономиката

Затегнатата парична политика доведе до спад на инфлацията, без да подрине основите на световната икономика, което донесе силно чувство на облекчение. Това каза управляващият директор на Международния

И деца са се качвали на балона, от който скочи и загина парашутист в Ботевград

Собственикът на балона, от който преди два дни след скок загина парашутист, а друг пострада тежко, е возил и деца. Въпреки че Васил Тодоров не притежава лиценз за управлението на балона

Близо 1,1 млн. лв. получиха животновъдите за реализация на българско говеждо месо

Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) изплати 1 060 070 лева на 142 животновъди от общо 169 подадени заявления по помощ "де минимис", която се предоставя на предприятия, ангажирани в говедовъдството

>