Мисли как предлагаш брак, много хора гледат

24.01.2020 05:00 Павлина Трифонова
Американският режисьор Лий Лохлър преработи филма “Спящата красавица”, за да се ожени за своята приятелка.

Искането на ръка става все по-екстравагантно заради интернет

Интернет промени много области от нашия живот, но една е особено засегната. Предложенията за брак вече не са това, което бяха. Няма го интимния момент, в който двамата влюбени си казват важни думи на привързаност и правят обещания за бъдещето. Липсват романтичните вечери на свещи, когато изненадващо се появява малка кутийка с пръстен и той се поставя на ръката на любимата с падане на колене. Вече всичко е насочено да се покаже пред света и съревнованието по въпроса е толкова голямо, че се полагат невероятни усилия за все по-необичайни и екстравагантни предложения за брак.

Наскоро един американец толкова високо вдигна летвата, че чак нагорещи социалните медии. Историята му имаше 1,5 млн. зрители само за ден и бързо обиколи редица телевизии и вестници по света. И ако до този момент малцина знаеха за режисьора Лий Лохлър, сега много хора, чувайки името му, казват: “А, това не е ли онзи пич, който хакна “Спящата красавица” заради гаджето си”.

За какво всъщност става въпрос?

Лохлър публикува в интернет видео как гледа с приятелката си анимационен филм в киносалон. На екрана върви стара лента на “Дисни” за Спящата красавица от 1959 г. В първата минута момичето дори изглежда леко отегчено, но изведнъж започва да се озадачава. Разпознава в очите на събудената с целувка принцеса своя поглед, а след това вижда и как принцът си надига веждите също като Лий. Когато образът на екрана поднася годежен пръстен, тя съвсем се изненадва и се обръща към приятеля си, защото не помни такъв епизод във филма. Тогава вижда, че той също е коленичил с пръстен в ръка. Залата избухва в аплодисменти, тъй като се оказва, че въпросната кинопрожекция е организирана специално от Лохлър и редом с непознатите, които е поканил чрез интернет, на задните редове стоят и много от техните приятели.

Стути Дейвид бързо казва “да”, тъй като с Лий са двойка още от училище. В този момент тя дори не подозира колко големи усилия е положил той, за да преработи нейното любимо анимационно филмче за този важен за двамата момент. Цели шест месеца режисьорът е работил с австралийската илюстраторка Кайла Кумбс. Налагало се е да обсъждат сцените по скайп сесии през нощта, за да не разбере Стути за изненадата. Признават, че не са очаквали да станат толкова известни точно с този си проект. Просто го направили за удоволствие.

Това е най-доброто предложение за брак в историята на предложенията, пише потребител в туитър, а там кандидатите за такова признание са наистина много.

През ноември например младеж от английския град Глостър публикува снимка как си прави татуировка с надписа “Ще се омъжиш ли за мен?” и два възможни отговора. За негов късмет обаче приятелката му избира кутийката с “да”. Италианският депутат Флавио ди Муро участва с видето как прекъсва парламентарно заседание, на което се обсъжда законопроект за възстановяване на засегнати от природни бедствия територии. Докато държи разпалено реч от трибуната, той бърка в чантата си и изважда кутийка с пръстен.

Cлед това я поднася към млада жена от галерията за посетители и я пита дали ще стане негова жена. Оказа се, че това е дългогодишната му приятелка Елиза, която е дошла да гледа разискванията. Депутатът се извинява, че е прекъснал работата на парламента с обяснението, че това е специален ден за него, докато колегите му бурно го аплодират.

Американският режисьор Глен Уайс пък направо открадна вниманието по време на излъчването на церемонията за филмовите награди “Еми” през 2018 г. със своето предложение за брак. Излизайки да получи своята статуетка, той се обърна към приятелката си в публиката със следните думи: “Питаш се защо не ми харесва да те наричам мое гадже? Защото искам да те наричам моя съпруга”. След това я извика на сцената и постави на ръката ѝ халката на своята майка, починала преди две седмици.

Невинаги обаче нещата преминават гладко при подобни изненади. Ник Фентън от Ню Джърси се прочува в интернет, след като обърква името на момичето, за което иска да се ожени. Той поръчва огромен банер, който да бъде закачен за малък самолет, прелитащ над нейния дом. Надписът трябва да е: “Бриджит, ще се омъжиш ли за мен? Обичам те! Ник”, но когато полита в небето, се оказва, че липсва буквата “д” в името на любимата му. Въпреки лекият конфуз и подигравки в социалните медии, тя казва “да”.

При Стефчо от Добрич нещата не се случват така, когато се появява с букет рози и пръстен в центъра на града. Той моли приятелката си да се оженят, но тя отказва, защото се познават от скоро. От публикуваното във фейсбук се разбира, че младият мъж е довел и цялата рода със себе си. Чува се майка му да казва: “Ставай, ставай, кажи “да”, кажи “да”! Вие пак ще си ходите!” След като обърканото момиче остава на пейката, на която е спипано с изненадващото предложение, женският глас продължава по-заплашително: “Помисли хубаво, да не стане да ходим на свиждане”. То обаче е непреклонно и заявява: “Не ми идва от вътре”.

“Публичността на подобни моменти наистина увеличава натиска върху участващите в тях. Смятам, че повечето хора биха наистина се почувствали неудобно, ако получат такова предложение за брак”, казва пред Би Би Си Бернадет Чапман от британския алианс на сватбените агенти. Тя обаче харесва идеята за промяна на филма “Спящата красавица”. “Има разлика да създадеш предложение, което ще докосне любимия човек, и да направиш такова от чисто егоистични подбуди да се представиш в социалните мрежи”, посочва Чапман.

Затова тя съветва хората, които се насочват към публично предложение за брак, първо да се запитат за кого то е предназначено – за любимия човек, за себе си или просто за да получат онлайн одобрение. Тогава те ще могат да направят най-точен избор за формата и съдържанието и да се предпазят от евентуални провали и неудобства.

20 февруари е най-добрият ден за сватба през тази година

20 февруари е най-добрият ден за сватба през 2020 г. заради съчетанието  на нумерологията с подреждането на планетите, твърди астроложката Каролин Фокнър.

Пред “Дейли мейл” тя обяснява, че според концепцията за прогнозиране на бъдещето по числа двойката означава решимост и сила, а в астрологията е подчинена на богинята на любовта и красотата Венера. Освен това на 20 февруари Сатурн, Юпитер, Плутон, Марс и Луната ще са в един знак, което предполага силно обвързване, емоционална стабилност и реализиране на свещен съюз. “Сатурн е в присъщия му знак Козирог от 2017 г., което ни караше да преразглеждаме аспекти от живота си, изискващи много усилия, и да влагаме енергия само в хора и ангажименти, които са в синхрон с най-дълбоката ни природа или душата ни, ако предпочитате. Сега Сатурн преминава в идеалистичния и напредничав знак Водолей, където ще е и Юпитер. Комбинацията се появява за първи път от 60-те години на миналия век, когато беше време на любов, равенство и свобода да обичаш”, казва Фокнър. Затова двойките, устояли на трудния от астрологическа гледна точка двугодишен период и запазили решимостта си да се свържат, не само ще се справят с трудностите, но и ще се развиват заедно, умствено и духовно.

2020 г. е и високосна и по традиция дамите също могат да правят предложения за брак.

Други от От страната и света

22-годишна италианка е родила и заровила две бебета в градината си

22-годишната студентка по право Киара Петролини призна, че в рамките на година е родила сама и тайно две бебета и ги е заровила в градината, без никой да знае. Това станало близо до град Парма

Отхвърлиха на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти

Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама народни представители

Приеха законопроекта за прекратяване на злоупотребите с адресна регистрация

Ресорната парламентарна комисия прие на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за гражданската регистрация, внесен от Костадин Костадинов (ПГ на "Възраждане") и група народни

Андрей Ковачев след скандала със Скопие: Ще поискаме ЕНП да изключат ВМРО-ДПМНЕ

Информирахме ЕНП за поведението на ВМРО-ДПМНЕ и ще поискаме да се инициира процедура по изключване на тази партия. Мисля, че те доказват по всякакъв начин, че искат да бъдат с "Фидес"

Арестуваха известен фитнес модел и шампион по културизъм

Не е ясна причината, срещу него имало няколко сигнала, но стари Известният фитнес модел и шампион по културизъм Радослав Михайлов е бил задържан днес в столичния кв

>