Споразумение между министерствата на образованието и културата вкарва учениците в библиотеките

22.01.2020 13:20
Снимка: Пиксабей

Министерствата на образованието и на културата подписаха
споразумение, за да може учениците да посещават библиотеките и да се купуват книги за училищните библиотеки, предаде БТА.

Споразумението за сътрудничество подписаха днес министрите на образованието и на културата - Красимир Вълчев и Боил Банов, в Националната библиотека "Св.св. Кирил и Методий".

Това е третото споразумение между МОН и МК, като след сключването на първите две споразумения учениците могат да посещават музеи, галерии и театрални постановки.

След днешното споразумение учениците ще могат да посещават библиотеките, ще може да се купуват книги за училищните библиотеки, както и ще се стимулира интересът към четенето у учениците, обясни министър Красимир Вълчев.

Сега от 2277 училища - държавни и общински, в 1386 училища има създадени училищни библиотеки, а в 891 училища няма библиотечен фонд, каза министър Вълчев. Той уточни, че има училища с библиотечен фонд от 30 книги, но има и училища с фонд от над 50 000 книги.

Други от От страната и света

КЗК с открито производство срещу АЕЦ "Козлодуй" по жалба на фирма

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) образува открито производство срещу АЕЦ "Козлодуй" по жалба на фирма. Решението на КЗК е публикувано на интернет страницата на Комисията

Задържаха двама за престъпления с дрога във Видин

Мъж и жена са били задържани за наркопрестъпления при акция във Видин, съобщиха от полицията. Криминалисти претърсили частен имот в с. Неговановци. В стопанската постройка в двора установили 11 сухи

Шофьор се заби в стълб в Сливен, 18-годишно момиче пострада

Шофьор се заби в стълб в Сливен, 18-годишно момиче пострада, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал на 24 октомври, в 02,00 часа, на бул. „Ст. Караджа" в града

Постоянен арест за македонец, търсен от Австрия за трафик на дрога

Гражданин на Северна Македония, издирван с Европейска заповед за арест от Австрия, е задържан на ГКПП Гюешево, а Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража"

Отлични са условията за туризъм в планините

Условията за туризъм в планините са отлични, съобщиха от Планинската спасителна служба на Българския червен кръст (БЧК). Времето е слънчево и тихо. В някои райони духа слаб вятър, предаде БТА

>