Митко Димитров: Повече българска музика и повече собствени приходи в БНР

21.01.2020 11:16 Паола Хюсеин
Митко Димитров по време на изслушването си пред СЕМ в конкурса за генерален директор на БНР

Стабилизиране на управлението и финансова дисциплина - това ще са най-важните приоритети в работата на д-р Митко Димитров, ако бъде избран за генерален директор на БНР. 

Причината е съществуването на 3 кризисни пласта в общественото радио - административен, управленски и кадрови, обясни той по време на изслушването си пред съвета за електронни медии. 

За да ги преодолее, той е убеден, че БНР трябва да продължи да е информационен лидер и всеки човек в страната да има осигурен достъп до програмите му.  Затова Димитров иска да осъвремени звученето на БНР, тъй като радиото произвежда български интелектуален продукт. 

"Радиото не трябва да е удобно социално убежище", каза Димитров пред СЕМ. Затова той лично ще участва в изготвянето на класификатор на длъжностите, за да няма ощетени служители с несправедливо заплащане.

За "Хоризон" предвижда нови тематични предавания в делничните дни за здравеопазване, образование и правосъдие, плурализъм във всички предавания, а не само в рамките на програмата, промяна в звуковата опаковка и увеличаване на българската музика. 

Гледайки "БНТ на 60", му хрумва идеята за предаване, с което се канят именити гласове от радиото, за да представят златния му фонд. 

"Христо Ботев" ще има предаване за хората в неравностойно положение, в което участват и представители на тези таргет групи. Възможно е "Христо Ботев" да се превърне в литературен център и да огранизира литературни салони, а не само да ги представя в ефира.  Музикалните състави на БНР трябва да се популяризират с повече концерти в страната. 

Общественото радио е приключило година с преходен остатък от 200 лв., каза Димитров и заяви своята готовност да създаде своя финансова дисциплина и да увелици собствените приходи на радиото. Според него субсидията на БНР трябва да е процент от БВП. 

Заложил е в концепцията си да осъвремени програмната схема, за да слушат радио и младите. Според изследвания повечето слушатели на БНР в момента са на възраст над 60 г. 

"Няма да обещая повече, отколкото бих изпълнил, и няма да направя по-малко от това, което съм обещал", завърши представянето си Димитров. 

Други от От страната и света

Петролът на ОПЕК остава над 73 долара за барел

Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) вчера леко се покачи до 73,48 долара за барел, информира днес петролният картел на сайта си

В Сицилия млади вокалисти от школата по изкуствата - Монтана очароваха публиката

Талантливи вокалисти от Обединената школа по изкуствата "Добри Христов" при народно читалище Разум 1883 в Монтана спечелиха награди от Деветия международен конкурс "Hubla Music"-Рагуса, Сицилия

Арестуваха собственика на балона, от който парашутист скочи и почина

Задържаха собственика на балона, от който скочиха парашутистите край Ботевград. Това съобщиха от МВР. Балонът няма документи, регистрация и летателна годност, а пилотът, който го е управлявал

Меморандум за зелен коридор за корабоплаване между Шанхай и Хамбург беше подписан вчера

Пристанище Шанхай в Китай и пристанище Хамбург в Германия обявиха във вторник съвместното изграждане на зелен коридор за корабоплаване, съобщи радио Китай

Домусчиев след среща с Бил Нелсън: Българската индустрия има голям потенциал да си партнира с НАСА

Председателят на КРИБ се срещна ръководителя на НАСА и бивш астронавт Бил Нелсън Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев проведе среща с администратора на Американската космическа агенция (НАСА) Бил

>