Асеновград отделя 24 млн. лева за образование, обмисля заем

21.01.2020 00:07 Франк Воща
Зам.-кметът на Асеновград Теньо Манолов.

"Леко постен" нарече проектобюджета на Асеновград зам. кметът   д-р Теньо Манолов. Той представи годишната финансова сметка, която е в размер  49 млн. лева. Половината от тях - 24 млн. лева, отиват за образование. Те обаче са предимно за заплати на педагогическия персонал. 

За здравеопазване са предвидени 1,2 млн. лева. По думите на Манолов има увеличение с 11%. Парите по това направление са за издръжка на детски ясли и медицински кабинети в градините и училищата. 

За „Жилищно строителство, чистота и опазване на околната среда” са предвидени  7,3 млн. лева. Част от тях са  за улично осветление, ремонт на улици и озеленяване. Предвидени са разходи и за въвеждане в експлоатация на Пречиствателна станция за отпадни води. 

За култура общината планирала 2,2 млн. лева.  Те също са за издръжка на градската библиотека, читалища,  музеи и спортни бази. Но има и за различни фестивали, с които градът е прочут.

Общият дълг на община Асеновград до края на миналата година възлиза на 12,9 млн. лева. През 2020 г. общината трябва да върне 5,4 млн. лева., което означава, че е възможно да изтегли нов заем в необходимия размер. 

На 22 януари е насрочено обществено обсъждане на бюджета в сградата на  градската администрация от 14 ч. 

Други от Регион

Кола е смачкана до неузнаваемост на магистрала "Тракия" край Пловдив

Много тежка катастрофа е станала на автомагистрала "Тракия", съобщават очевидци във фейсбук. Инцидентът е възникнал точно преди отбивката за Цалапица на магистралата в посока Пловдив

Разследват пожар, унищожил 10 декара орехи в Цалапица

В Районното управление в Стамболийски е образувано досъдебно производство във връзка с пожар със значителни материални щети, съобщиха от полицията. Според получения сигнал около 16,30 ч

24-годишен шофьор загина след удар в дърво в Първомай

Млад водач е загинал след пътен инцидент в Първомай, съобщиха от полицията. Около 2 ч. в събота в районното управление в града бил получен сигнал за блъснал се в дърво лек автомобил "Сеат"

Обвиниха 27-годишен, опрял нож в майката на детето си и заплашил да я убие

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем по бързо производство П.П,, на 27 г., за това, че на 08.10.2024 г. в Стара Загора се заканил на 23-годишна жена с престъпление против нейната

Земетресение до Пазарджик

Земетресение на 3 км от Пазарджик. Трусът е регистриран минути след 4 часа сутринта. Според данните на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН магнитудът на земетресението е 2

>