Томислав Дончев: Горенето на боклук в България достига 3,5%

17.01.2020 21:32

Горенето на боклук в България е 3,5%, в някои европейски държави достига до 60%. Това каза в студиото на "Панорама" по БНТ вицепремиерът Томислав Дончев.

По думите му контролните системи на държавата не са на нужното ниво - най-вече МОСВ, тъй като трябва да бъдат по-непробиваеми.

Според Дончев рециклиращата индустрия е бизнес, когато се върши по правилата, а здравето на хората не бива да се поставя под съмнение.

Създаването на ВиК холдинг не е спонтанна идея, не става въпрос за сливането на ВиК-тата в държавата. Така ще се осигури по-добро управление и ще се скъсат зависимости на местно ниво, коментира Дончев. Необходимостта от допълнителни инвестиции във водния сектор се равнява на около 10-15 млрд. лв.

Последните масови инвестиции във водния сектор са от края на 70-те години. Не говорим за проблем, който е от 10 години, каза Дончев и уточни, че това не оправдава ГЕРБ.

Човешко безхаберие и по-малкото количество валежи са довели до кризата в Перник, допълни вицепремиерът.

2020 г. ще бъде изпълнена с амбициозни цели - разширяването на газопреносната мрежа, доизграждането на газовата връзка с Гърция, толсистемата, тази година трябва да продължат важните неща, които се случват в сектор "Образование", каза още вицепремиерът Томислав Дончев.

Други от От страната и света

Шофьор е с комоцио, след като се удари в каруца

Шофьор е с комоцио, след като се удари в каруца, съобщиха от полицията. Пътнотранспортно произшествие е станало на 21 октомври около 20:30 часа по пътя Силистра – Добрич

Условията за туризъм в планините са много добри

Условията за туризъм в планините са много добри, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба на Българския червен кръст. В по-високите части на планините духа слаб до умерен вятър

Емилия Масларова осъди прокуратурата за над 70 000 лева

Прокуратурата е осъдена да плати обезщетения за над 70 000 лева на бившия министър на труда и социалната политика в правителството на тройната коалиция Емилия Масларова, съобщи правният сайт "Лекс"

Полицията в Перник издирва кола, оказало се, че 65-годишна жена забравила къде я паркирала

Разсеяна перничанка, забравила къде е оставила автомобила си, вдигна на крак полицията в Перник с призив за издирването му, съобщава БНР. Сигнал за откраднат лек автомобил "Фолксваген" подала вчера в

В област Плевен ще има 15 подвижни секционни избирателни комисии, откриват и в затворите в Белене и Плевен

В област Плевен са сформирани 15 подвижни секционни избирателни комисии за предсрочния парламентарен вот на 27 октомври. Това съобщи за  председателят на Районната избирателна комисия (РИК) в Плевен

>