Китай засилва борбата със замърсяването на околната среда през тази година

15.01.2020 11:56
СНИМКА: Радио Китай

Топ регулаторът по околната среда на Китай потвърди ангажимента си да ускори борбата със замърсяването през 2020 г., на фона на положителните резултати в сферата през миналата година, съобщава "Радио Китай". 

„Практиката доказа, че настоящата посока за контрол на замърсяването е правилна и трябва да се поддържаме към нея, за да подобрим околната среда в дългосрочен план", каза Ли Гандзие, министър на екологията и околната среда.

Всеки унифициран подход към управлението на околната среда трябва да бъде избягван, прецизните и научни методи спрямо контрола на замърсяването трябва да бъдат насърчавани, добави министърът.

Общите емисии на серен диоксид и азотен оксид ще бъдат съкратени с над 15% през 2020 г. според плана. Концентрацията на фини прахови частици в градовете на ниво префектура, която не отговаря на стандартите, трябва да бъде намалена с повече от 18% спрямо нивата от 2015 г.

През миналата година Китай извърши огромен напредък в борбата със замърсяването, добави Ли Гандзие. В повечето градове на страната качеството на въздуха беше подобрено. Министърът каза още, че ще се обърне особено внимание на контрола на замърсяването на водите и подобряване на питейната вода по места.

През 2020 г. Китай ще даде началото и на държавен фонд за зелено развитие.

Други от От страната и света

Всяка година между 100 и 200 българи стават жертва на трафик на хора

Всяка година между 100 и 200 българи стават жертва на трафик на хора. У нас трафикантите най-често намират път към жертвите си онлайн и ги въвличат принудително в проституция, просия

Персонален НОИ от "24 часа": Преизчисляването на пенсията с нов стаж се прави веднъж годишно

"24 часа" и седмичникът за втората половина от живота "Клуб 100" имат нова кампания в помощ на читателите си - персонализиран консулт с помощта на експертите на Националния осигурителен институт

Илияна Йотова: Успешната политика е социална и справедлива

Успешната политика е социална и справедлива. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на честването на 30-годишнината на фондация „Фридрих Еберт" – Бюро България

Започват ремонти на основни пътища в Старозагорско

Започват ремонти на основни пътища в Старозагорско, сред тях са близо 20 км от път II-66 Сливен - Стара Загора и на 16,5 км от път II-56 за Павел баня, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура"

Вярващи от цялата страна се събраха в Рилския манастир за празника на Св. Йоан Рилски

Хиляди вярващи се стекоха в Рилския манастир, тъй като на 19 октомври почитаме паметта на Св. Йоан Рилски, който е смятан за небесен закрилник на българския народ

>