Мегзит ще е труден като Брекзит, затова има преходен период

14.01.2020 21:45 Павлина Трифонова
МЕГАН МАРКЪЛ
Принц Хари и Меган с кралица Елизабет Втора на прием в Бъкингам през 2018 г.

Раздялата на принц Хари и съпругата му Меган с британското кралско семейство ще е трудна въпреки изразеното от кралицата намерение да уважи желанието им да водят по-независим живот. Както сполучливо се шегуват в социалните медии много англичани, Мегзит ще е като Брекзит, затова му дадоха преходен период.

В официалното си изявление Елизабет II посочва, че е поискала окончателните решения по въпроса да бъдат взети до дни, но повечето кралски кореспонденти смятат, че това е невъзможно. Те коментират, че основният проблем е неяснотата как двамата възнамеряват да изкарват парите си, след като се отказват от кралската субсидия.

От посоката на техния бизнес зависи дали ще могат да запазят титлите си херцог и херцогиня на Съсекс, тъй като може някои от начинанията им да застрашат имиджа на короната.

В изявлението си кралицата ги нарича просто Меган и Хари, но се твърди, че това е направено, за да засили по-скоро личния характер на нейното послание към двамата, а не да се очертае посока за пълна раздяла. Доказателство за това били честата употреба на думата семейство в изявлението – 6 пъти в 6 изречения, декларацията, че кралската фамилия предпочита те да останат част от нея на пълно работно време и дадената възможност двамата да живеят между Великобритания и Канада за преходен период, докато нещата за бъдещето им се изяснят напълно.

Канадският премиер Джъстин Трюдо заяви, че до момента с неговото правителство не са водени разговори какво ще включва преместването на двамата и какви ще бъдат разходите за сигурността им, както и кой ще ги поеме. В момента охраната на Меган и Хари се осигурява от английската полиция дори в чужбина и така ще е, докато те се водят представители на кралското семейство.

Колко дълго това ще продължи, не е ясно, тъй като разкритията в британските медии за сериозно напрежение между принцовете Хари и Уилям продължават въпреки общото им опровержение. Според “Дейли мейл” Хари вярва, че Уилям и съпругата му Кейт никога не са дали шанс на съпругата му Меган за 20-те месеца, откакто са женени, да намери своето място в кралската фамилия. Държали ѝ сметка дори защо уволнява хора от персонала. 

Отношенията им не се подобрили и на срещата с баба им кралицата в понеделник, в която участва и баща им принц Чарлз. Очакваше се по телефона в нея да се включи и Меган, която е със сина си Арчи в Канада, но това не се е случило.

Американската фирма на Меган

заработила още от миналата година

Американската фирма, която Меган Маркъл е използвала, за да развива актьорски бизнес и поддържане на лайфстайл блог, преди да се омъжи за Хари, е възстановила работата си още в края на миналата година. “Дейли мейл” съобщи, че Frim Fram Inc е преместила седалището си от Калифорния в Делауеър, малък щат, известен с възможности да се прави дискретен бизнес. Това станало по време на ваканцията на Меган и Хари в Канада и седмица преди да обявят в инстаграм, че искат да прекарват част от живота си в Северна Америка.

Управители на дружеството са мениджър и адвокат, с които Меган е работила в САЩ. Твърди се, че освен с тях херцогинята на Съсекс е запазила контактите си и със своя филмов агент през двете години, в които живя във Великобритания. Затова те сега са сред първите, които ѝ помагат да намери ново поприще за себе си и своя съпруг. Освен това холивудският агент Ник Колинс е дългогодишен приятел на Меган, бе сред гостите на сватбата ѝ с Хари и се предполага, че е запознат с плановете им да правят собствен бизнес с марката “Съсекс”, която вече са регистрирали за издаване на книги, филмови продукции и рекламни материали за благотворителни проекти.

Тв водещата Опра Уинфри също им помага със съвети, но нейн говорител отрече тя да подготвя интервю с двамата, в което да разкрият проблемите си в кралското семейство.

Други от От страната и света

Жена отказва връзка с по-млад мъж - побеснял, той убива с нож новия й приятел

Отхвърленият Никола Райчев пратил на Дарина съобщение по вайбър: "Ще избия с голи ръце теб и всичките ти близки" На 9 октомври съдът ще разпита обвинения и баща му Ще избия с голи ръце теб и

Калоян Паргов: Необходима е правна защита на жертвите на социални неравенства

Социалните неравенства са широко разпространен проблем в обществото и могат да бъдат причина за различни форми на дискриминация и нарушения на правата на човека

22-годишна италианка е родила и заровила две бебета в градината си

22-годишната студентка по право Киара Петролини призна, че в рамките на година е родила сама и тайно две бебета и ги е заровила в градината, без никой да знае. Това станало близо до град Парма

Отхвърлиха на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти

Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама народни представители

Приеха законопроекта за прекратяване на злоупотребите с адресна регистрация

Ресорната парламентарна комисия прие на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за гражданската регистрация, внесен от Костадин Костадинов (ПГ на "Възраждане") и група народни

>