Мними служители на ДФ "Земеделие" звънят на стопани да се пререгистрират за 120 лева

14.01.2020 17:15
Снимка: ДФЗ

Държавен фонд "Земеделие" предупреждава земеделските производители, че от началото на годината върви нов вид телефонна измама: измамниците звънят на мобилните телефони на стопаните и се представят за служители на фонда. Заблуждават ги, че срещу 120 лв. ще им бъде възобновена регистрацията като земеделски производители, която им била служебно прекратена. Чрез куриерска пратка лицето щяло да получи необходимите документи, като заплати исканата сума за "услугата", обясняват от ДФЗ.

От фонд "Земеделие" припомнят, че регистрацията за земеделски производители е безплатна. В тази връзка ръководството на фонда призовава всички земеделски стопани да бъдат бдителни и при съмнения за измами да сигнализират както ДФЗ, така и органите на МВР.

Сигнали за корупция, незаконни или неправомерни действия или бездействия на длъжностни лица от администрацията на ДФ "Земеделие" могат да се подават в писмен или електронен вид и постъпват в Централно управление на Фонда, чрез:
- регистриране в деловодната система на ЦУ или ОД на ДФ "Земеделие"; по електронна поща на адрес: signali@dfz.bg и на телефон 0700-106-16.
Сигналите за новия вид "ало" измами са постъпили на горещата линия на ДФЗ.

Други от От страната и света

Само в "24 часа" на 19 октомври - "Лошият" в клас: какво (не) могат учителите, какво (не) искат родителите - съботен очерк

Само в "24 часа" на 19 октомври четете: "Лошият" в клас: какво (не) могат учителите, какво (не) искат родителите - съботен очерк  Мъже, искащи да са батко от 90-те - пешки в схема на "Биг Брадър" -

100 дни след като всички видяха как Даниел от Перник рита болна жена, е обвинен за убийство (Обзор)

Заради няколкото дни до навършване на пълнолетие младежът може да получи най-много 12 години решетки Близо 3 месеца след появата на клипа, на който хиляди хора видяха как Даниел Петров рита

Израел убил Синуар “случайно”, но “Хамас” няма да спре войната

Човекът, наричан от Израел “ходещ мъртвец”, е ликвидиран случайно в четвъртък. Убийството на лидера на “Хамас” Яхия Синуар в Газа бе изтълкувано като голяма победа след едногодишно издирване на

Верижна катастрофа в столичния кв. "Люлин", движението е затруднено

7 коли са се сблъскали на кръстовището между бул. "Тодор Александров" и ул. "Вардар" след тунела водещ до кв. "Люлин", стана ясно от публикация във фейсбук групата "Катастрофи София"

“Фантастико” ще усвои терена на отдавна неработещия мултиплекс “Арена Запад”

На мястото ще има търговски комплекс На терена, на който се намира неработещото още от 2019 г. кино “Арена Запад”, “Фантастико” ще изгради търговски комплекс, съобщи в последния си брой “Капитал”

>