Жена шофира 1445 км вместо 145 км заради GPS грешка

14.01.2020 16:20
СНИМКА: Pixabay

В днешно време може да попаднете на всякакви налудничави истории, свързани с навигационни устройства. Тази обаче определено заема първото място.

През 2013 г. 67-годишна жена изминава 1445 км благодарение на GPS грешка и тотална липса на внимание. Реалната й цел се е намирала на едва 145 км, предаде Нова тв.

Сабин Мору тръгва от родния си град Еркелин в провинция Ено, Белгия. Тя е искала да вземе приятел от гарата в Брюксел, разположена на 145 км на север от нея, пишат от "Дебати". Какво става обаче? Пуска своя GPS, тръгва на юг и стига чак до Загреб, Хърватия. Вместо да прекара два часа на четири колела, нейното пътешествие й отнема два дни!

По време на своята одисея Сабин спира два пъти, за да зареди гориво, спи няколко часа в колата на пътя и дори претърпява дребно пътнотранспортно произшествие. Как се е случило всичко това, без да забележи? Да, тя знае, че звучи странно, а оправданието й е, че е била разсеяна:

„Бях разсеяна, затова продължавах да шофирам. Подминавах всякакви знаци. Първо бяха на френски, после на немски, а накрая на хърватски. Аз обаче продължавах да карам, тъй като бях разсеяна. Изведнъж се озовах в Загреб и осъзнах, че вече не съм в Белгия“, казва тя.

Други от От страната и света

100 дни след като всички видяха как Даниел от Перник рита болна жена, е обвинен за убийство (Обзор)

Заради няколкото дни до навършване на пълнолетие младежът може да получи най-много 12 години решетки Близо 3 месеца след появата на клипа, на който хиляди хора видяха как Даниел Петров рита

Израел убил Синуар “случайно”, но “Хамас” няма да спре войната

Човекът, наричан от Израел “ходещ мъртвец”, е ликвидиран случайно в четвъртък. Убийството на лидера на “Хамас” Яхия Синуар в Газа бе изтълкувано като голяма победа след едногодишно издирване на

Верижна катастрофа в столичния кв. "Люлин", движението е затруднено

7 коли са се сблъскали на кръстовището между бул. "Тодор Александров" и ул. "Вардар" след тунела водещ до кв. "Люлин", стана ясно от публикация във фейсбук групата "Катастрофи София"

“Фантастико” ще усвои терена на отдавна неработещия мултиплекс “Арена Запад”

На мястото ще има търговски комплекс На терена, на който се намира неработещото още от 2019 г. кино “Арена Запад”, “Фантастико” ще изгради търговски комплекс, съобщи в последния си брой “Капитал”

Полицейска операция тече в област Търговище за защита на политическите права и борба с престъпността

В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната престъпност

>