Обвиняват мъжа, убил 5-годишно момиче на пътя в Русе

14.01.2020 13:57
СНИМКА: Архив

Прокуратурата внася обвинение срещу 76-годишен за причинена смърт по непредпазливост на 5-годишно момиче в Русе. Заплашват го до 15 години затвор.

Случаят е от ноември миналата година. Тогава 76-годишният мъж блъсна с камион момиче в русенския квартал „Долапите”. При удара детето почина на място, а шофьорът не оказа помощ и напусна местопроизшествието. Впоследствие той заяви, че не е разбрал, че е ударил детето.

От Окръжната прокуратура в Русе съобщиха днес, че в рамките само на два месеца е приключено разследването и изготвен обвинителен акт. С него се предава на съд 76-годишният мъж за причиняването по непредпазливост на смъртта на малолетното 5-годишно момиче. По делото са извършени техническа експертиза, медицинска експертиза, трасологична експертиза, медицинска експертиза на веществени доказателства, автотехническа експертиза и комплексна медицинска и автотехническа експертиза. Разпитани са общо 25 свидетели и са ангажирани 7 експерти. Извършени са множество огледи и справки, предава БНТ.

Повдигнатото обвинение предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 3 до 15 години и лишаване от право да се управлява МПС. 76-годишният мъж е обвинен в нарушаването на три текста от Закона за движение по пътищата.

Припомняме, че той е осъждан два пъти за пътнотранспортни произшествия, като при първото е причинил смъртта на друг човек, а при второто пострадалият е получил наранявания, квалифицирани като средна телесна повреда. На досъдебното производство той беше с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. С постановление на наблюдаващия прокурор е приведен в затвора, където ще изчака насрочването на делото.

Други от От страната и света

100 дни след като всички видяха как Даниел от Перник рита болна жена, е обвинен за убийство (Обзор)

Заради няколкото дни до навършване на пълнолетие младежът може да получи най-много 12 години решетки Близо 3 месеца след появата на клипа, на който хиляди хора видяха как Даниел Петров рита

Израел убил Синуар “случайно”, но “Хамас” няма да спре войната

Човекът, наричан от Израел “ходещ мъртвец”, е ликвидиран случайно в четвъртък. Убийството на лидера на “Хамас” Яхия Синуар в Газа бе изтълкувано като голяма победа след едногодишно издирване на

Верижна катастрофа в столичния кв. "Люлин", движението е затруднено

7 коли са се сблъскали на кръстовището между бул. "Тодор Александров" и ул. "Вардар" след тунела водещ до кв. "Люлин", стана ясно от публикация във фейсбук групата "Катастрофи София"

“Фантастико” ще усвои терена на отдавна неработещия мултиплекс “Арена Запад”

На мястото ще има търговски комплекс На терена, на който се намира неработещото още от 2019 г. кино “Арена Запад”, “Фантастико” ще изгради търговски комплекс, съобщи в последния си брой “Капитал”

Полицейска операция тече в област Търговище за защита на политическите права и борба с престъпността

В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната престъпност

>