Жители на Перник настояват за обезщетения от "ВиК"

13.01.2020 08:18
СНИМКА: pixabay

Жители на Перник настояват за обезщетения от "ВиК" заради водния режим. Причината е, че режимът не се спазва, а водата, която тече от чешмите не е годна за пиене и се налага да купуват или пълнят туби от други места. В същото време месечните сметки не намаляват, предаде БНТ. 

"Ето сега в момента все още няма вода. Ние сме тук на 8 етаж и водата ще дойде чак към 19 часа", казва Емилия Стефанова.

По график вода трябва да има от 15 часа. Тази вечер тя така и не е дошла в дома на семейство Стефанови. На ден за битови нужди Емилия и мъжът ѝ използват минимум 20 литра.

В дома на Добринка Костова на първия етаж няма проблем с налягането. Месечната сметка на жената показва, че харчи вода колкото в периода преди режима. Голямо количество от нея обаче е изтекло напразно, в чакане да дойде по-чиста вода.

"Водата се е утаила. Елате да видите калта как стои. Всичко се трупа на нашите сметки и водата е негодна за пиене. И докато дойде топлата вода, трябва да източим най-малко 50 литра, за да дойде топлата вода. "Топлофикация" са изключили някакви нагреватели, за да не изгаря тази апаратура на "Топлофикация". Плащаме повече на "Топлофикация"", казва Добринка Костова. 

В квартал "Проучване" заради открита "ешерихия коли" се наложи подмяна на тръби в края на миналата година. Бактерия вече няма, но и тук забелязват, че водата, която тече, има цвят.

Други от От страната и света

100 дни след като всички видяха как Даниел от Перник рита болна жена, е обвинен за убийство (Обзор)

Заради няколкото дни до навършване на пълнолетие младежът може да получи най-много 12 години решетки Близо 3 месеца след появата на клипа, на който хиляди хора видяха как Даниел Петров рита

Израел убил Синуар “случайно”, но “Хамас” няма да спре войната

Човекът, наричан от Израел “ходещ мъртвец”, е ликвидиран случайно в четвъртък. Убийството на лидера на “Хамас” Яхия Синуар в Газа бе изтълкувано като голяма победа след едногодишно издирване на

Верижна катастрофа в столичния кв. "Люлин", движението е затруднено

7 коли са се сблъскали на кръстовището между бул. "Тодор Александров" и ул. "Вардар" след тунела водещ до кв. "Люлин", стана ясно от публикация във фейсбук групата "Катастрофи София"

“Фантастико” ще усвои терена на отдавна неработещия мултиплекс “Арена Запад”

На мястото ще има търговски комплекс На терена, на който се намира неработещото още от 2019 г. кино “Арена Запад”, “Фантастико” ще изгради търговски комплекс, съобщи в последния си брой “Капитал”

Полицейска операция тече в област Търговище за защита на политическите права и борба с престъпността

В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната престъпност

>