Тръмп не го е грижа дали Иран ще се съгласи да преговаря със САЩ

13.01.2020 07:35

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че изобщо не го е грижа дали Иран ще се съгласи да преговаря със Съединените щати, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

Вчера съветникът на Тръмп по въпросите на националната сигурност Робърт О'Брайън предположи по телевизия Фокс нюз, че Техеран "няма да има друг избор, освен да дойде на масата". "Кампанията на максимален натиск", упражняван от администрацията на Тръмп, работи, аргументира се О'Брайън и отбеляза, че "Иран е задушаван".

В пост в Туитър късно снощи президентът на САЩ спомена интервюто на своя съветник за националната сигурност и написа: "В действителност не може да ме е грижа по-малко дали (иранците) ще преговарят. Това зависи изцяло от тях, но никакви ядрени оръжия и "не убивайте вашите протестиращи."

"НЕ УБИВАЙТЕ ВАШИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ", вече призова по-рано вчера в Туитър Тръмп, след като в събота иранската полиция разпръсна в Техеран митинги на студенти, събрали се да почетат паметта на 176-те човека, загинали при свалянето по погрешка на украински пътнически самолет от иранската противовъздушна отбрана.

Други от От страната и света

100 дни след като всички видяха как Даниел от Перник рита болна жена, е обвинен за убийство (Обзор)

Заради няколкото дни до навършване на пълнолетие младежът може да получи най-много 12 години решетки Близо 3 месеца след появата на клипа, на който хиляди хора видяха как Даниел Петров рита

Израел убил Синуар “случайно”, но “Хамас” няма да спре войната

Човекът, наричан от Израел “ходещ мъртвец”, е ликвидиран случайно в четвъртък. Убийството на лидера на “Хамас” Яхия Синуар в Газа бе изтълкувано като голяма победа след едногодишно издирване на

Верижна катастрофа в столичния кв. "Люлин", движението е затруднено

7 коли са се сблъскали на кръстовището между бул. "Тодор Александров" и ул. "Вардар" след тунела водещ до кв. "Люлин", стана ясно от публикация във фейсбук групата "Катастрофи София"

“Фантастико” ще усвои терена на отдавна неработещия мултиплекс “Арена Запад”

На мястото ще има търговски комплекс На терена, на който се намира неработещото още от 2019 г. кино “Арена Запад”, “Фантастико” ще изгради търговски комплекс, съобщи в последния си брой “Капитал”

Полицейска операция тече в област Търговище за защита на политическите права и борба с престъпността

В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната престъпност

>