“Ливърпул” счупи рекорд на “Сити” и "Челси" със 104 т. от 38 мача

12.01.2020 19:41
Роберто Фирмино от “Ливърпул” преди миг е насочил топката към мрежата на “Тотнъм”, за да донесе поредната важна победа на “мърсисайдци” по пътя към мечтаната титла на Англия.

“Ливърпул” на Юрген Клоп продължи страхотния си сезон с 2 рекорда, които му донесе победата с 1:0 над “Тотнъм” на Жозе Моуриньо в сблъсъка между едни от най-добрите треньори на ХХI век.

С успеха “мърсисайдци” натрупаха 104 т. от последните 38 мача в английската Висша лига, колкото съдържа общо един сезон на първенството в родината на футбола. Тези на “Ливърпул” са от 2 кампании.

Досега най-много точки от 38 двубоя бяха печелили “Манчестър Сити” и “Челси” - по 102. С новото най-добро постижение тимът от “Анфийлд” записва и невероятните 2,74 т. на мач.

Успехът над “Тотнъм” на неговия стадион в Лондон донесе на “Ливърпул” още един впечатляващ рекорд.

Английският гранд стана първият отбор от първенствата в топ 5 на Европа (тук влизат още тези на Испания, Германия, Италия и Франция), който печели 20 от първите 21 мача в шампионата.

“Ливърпул” има и 1 равенство и така към момента изглежда, че само чудо може да спре “мърсисайдци” да спечелят първа титла в Англия от 1990 г.

Победата срещу “Тотнъм” донесе бразилският нападател Роберто Фирмино. Клоп разкри след мача, че той му се е извинил след двубоя.

“Когато отидох след мача и се опитах да го прегърна, той ми каза да спра, защото трябва да поговорим първо. Каза ми: “Знам, че трябваше да вкарам повече голове.” Може би това е вярно. Той трябваше да вкара още при първата си възможност. Фирмино е супериграч, супер! Не казвам това за първи път и може би няма да бъде и за последен. Той е наистина впечатляващ. Трябваше да се борим за тази победа, и то много здраво”, каза Клоп на пресконференцията..

“Рекордът не е чак толкова специален. Когато ти връчат трофей, тогава си направил нещо”, коментира Клоп рекорда от 20 победи.

Други от От страната и света

ГДБОП хвана онлайн педофили, изнудвали деца да правят голи видеа

Онлайн педофили, карали деца да правят голи снимки и видеа, бяха задържани при акция на дирекция "Киберпрестъпност" в ГДБОП. Задържани са деветима мъже на възраст от 35 до 48 години

Глад за кадри в промишлеността отчита бизнесът във Велико Търново

Равнището на регистрираната безработица за региона на Дирекция „Бюро по труда" – Велико Търново през месец септември е 3,7%, при 5,1% за страната и 5% за областта

Д-р Мария Росенова от Велико Търново с приза „ Ти си нашето бъдеще" на БЛС

В навечерието на Деня на българския лекар, специализантът по хирургия в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов" д-р Мария Росенова беше наградена  с приза "Ти си нашето бъдеще" по време на церемонията „Лекар на

Подпалиха офиса на партия "Величие" във Варна

Офисът на партия "Величие" във Варна е бил подпален, като сигнал за пожара е подаден тази сутрин в 3:46, съобщават от пресцентъра на полицията в морския град

Полицията предприема мерки за опазване на реда в София преди мача между Левски и ЦСКА

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) предприема мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата преди, по време и след футболната среща между отборите на ПФК

>