Момиче на 5 оставено без светлина и занемарено две години в германски апартамент

12.01.2020 16:49 Милена Милева
Болницата, в която е малкото момиченце. Снимка: Immanuel Klinikum Bernau

Момиченце на пет години е било затворено в апартамент цели две години в германски град. То било открито в занемарено състояние и на практика не виждало светлина през цялото време, докато е било затворено в дом в Еберсвалде, на около 50 км на север от Берлин.

Този случай стана известен в събота, когато първи го съобщи местното издание Markische Oderzeitung. Отговорните институции са запознати със съдбата на детето от декември 2019 година.

Установено е, че момичето е изостанало във физическо и умствено отношение. Тя е живяла като в „Къщата на Каспар“, напълно изолирана и изключена от външния свят, пише вестникът.

Той разказва, че малката в момента се намира под грижите на болница "Емануил" в Бернау. Тя е приета в "изключително окаяно състояние", според източникът.

А апартамента, от който е изведено момичето, са живели още нейните брат и сестра. Няма данни за тяхното състояние.

Вчера не е станало ясно кои са родителите на децата, както и дали те са поставили под опасност децата си, и дали са им навредили психически и физически. 

"Полицията още не е запозната с причините за този случай", информира говорител журналист на германския таблоид "Билд".

Джени Йоргенсен, която е говорителка на Immanuel Albertinen Diakonie, под чиято шапка е болницата, казва, че момичето все още се лекува и не отговори на въпроса каква е диагнозата му и как се лекува.

Случаят напомня много съдбата на шестгодишния Денис от Котбус. В края на 2001 г. момчето е било оставено без храна и вода пред очите на собствените си родители, братя и сестри. Тогава никой не се грижеше за него в семейството му. В крайна сметна детето почина, а майка му скри тялото му във фризер - умрялото момче бе открито случайно три години по-късно, през юни 2004 г., припомня "Билд".

Майката, която уби през 2001 годино момчето си и го сложи в сандък, е на свобода 17 години след смъртта на малкия Денис от Котбус (Бранденбург), както съобщава телевизионният канал rbb.

Вероятно службите за закрила на младежите не са си свършили и сега работата - в случая с момиченцето, преди Коледа, и не са попречили да се спре нова трагедия.

Само през 2018 г. 4680 деца бяха поети от службите за закрила на младежите в Бранденбург, сочи статистиката.

Други от От страната и света

Труп на мъж е намерен на сметище в балчишко село, задържан е братът на жертвата

Тяло на мъж е било намерено на сметище в балчишкото село Безводица, потвърди за БТА окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев. Трупът на мъжа е бил случайно открит край селото вчера

Андре Токев: Не бях ядосан, когато влязох в затвора, взел съм си поуки

"Не бях ядосан, когато влязох в затвора. Там видях по друг начин моя живот и този на хората с тежки съдби. Взел съм си поуките от грешките. Моето семейство реагира и станахме по-задружни

34 тежки катастрофи у нас за денонощие, ранени са 40

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 34 тежки катастрофи. Ранени са 40 души, като няма загинали, сочи информация на сайта на МВР

Удариха с дрон по дома на Нетаняху

Удар с дрон е бил нанесен по дома на израелския премиер Бенямин Нетаняху в северния израелски град Цезария, съобщи негов говорител, цитиран от Ройтерс

"Фондация": Концерт на 30 октомври ще има заради семейството на Кирчо и феновете

Спъна се в куфар, беше странно, после явно е получил нещо", спомни си Дони Големият концерт на "Фондацията", с който Кирил Маричков трябваше да отбележи 80-тата си годишнина, ще се състои

>