Мъж от Струмица, продал щерка си в Словения за €6000, осъден на 7 години затвор

10.01.2020 18:57
Снимка: Пиксабей

Мъж от Струмица, който през 2013 г. продал дъщеря си за 6000 евро в Словения, бе осъден на 7 години затвор, съобщава в. "Вечер", като отбелязва, че на правосъдието са му били нужни цели 7 години за този случай.

Историята за малката робиня навремето потресе и македонската, и словенската общественост. Полицията в словенския град Марибор разкри ужасяващи подробности от живота на малолетното момиче от Струмица, чийто баща го принудил на брак и го продал на мъж в Словения за 6000 евро.

Когато момичето отказало да бъде продадено на човек, когото не е виждало дотогава, бащата й нанесъл побой и я принудил да се подчини.
Момичето, тогава 17-годишно, било държано 10 месеца като под домашен арест, подлагано на физически и психически тормоз и третирано като робиня, докато накрая успяло да избяга и разказало за мъките си, разказва БТА.

Съд в Марибор осъди през 2015 г. на затвор съпруга и неговите родители, които договорили брака.

"Вечер" отбелязва, че това не е единствен случай на продажба на малолетни, които са особено характерни за ромски семейства, но е един от редките, завършващи с присъда.

Други от От страната и света

Закопчаха петима при спецакция срещу купен вот в София област

При специализирана полицейска операция на територията на София област тази сутрин са задържани петима души за различни престъпления, съобщиха от Областната дирекция на МВР – София

Василка Шаламанова е назначена за заместник-министър на правосъдието

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на правосъдието е назначена Василка Шаламанова. Това съобщиха от правителствената пресслужба

Няма 83% поскъпване на маслото у нас, нито ще има

Цената му расте само с 10-ина процента за година, влагат го в други млечни продукти Цената на кравето масло в Европа се е повишила с немислимите 83% за последната година и много пекари са уплашени

Заловиха бракониери с 2 тела на сърни край Хасково

Задържаха двама бракониери за незаконен лов в Хасковско, съобщиха от полицията. Те са заловени на 19 октомври след проверка в ивайловградското село Плевун. Мъжете са спрени с автомобил

Кошмарният трафик по бул. "България" продължава, въпреки че пуснаха движението под моста към "Бояна"

Кошмарният трафик и задръстванията продължават, въпреки че бе пуснато движението при детелината на столичния бул. "България". Причината е, че все още е затворен самият мост към "Бояна"

>