Фериботните билети в Гърция поскъпват с до 10%

08.01.2020 12:27
СНИМКА: Pixabay

Компаниите за фериботни превози в Гърция се подготвят да повишат цените, след като на 1 януари влезе в сила ново изискване за това да използват за корабите си гориво със 7 пъти по-ниско съдържание на сяра (от 3.5% на 0.5%).

Това е регулация на Международната организация за морски плавания (IMO), целяща намаляване на замърсяването на въздуха, предава "Дневник".

Гръцките компании за крайбрежни плавания твърдят, че това ще повиши оперативните им разходи с до 25%, съобщава в. "Катимерини". Техните собственици не изключват в следващите дни или седмици да вдигнат цените на билетите си с между 7 и 10 процента.

От друга страна, те са критикувани за това, че не бива да прехвърлят повишените си разходи изцяло на клиентите, особено през зимата, когато те са в пъти по-малко от активния туристически сезон.

Други от От страната и света

Борисов с първи думи след края на изборния ден: Поемаме отговорност за съставяне на правителство, категорична е победата (На живо)

Бойко Борисов, Томислав Дончев и Росен Желязков от ГЕРБ-СДС дават пресконференция, малко след обявяване на първите резултати след края на изборния ден

Паралелно преброяване на "Галъп" при 80%: "Възраждане" стават втори с 13,7%

Ето какви са резултатите според паралелното преброяване на агенция "Галъп" при 80%: ГЕРБ-СДС - 24,4% "Възраждане" - 13,7% ПП-ДБ - 13,5% ДПС - Ново начало - 11,7% Алианс за права и свободи - 10

В деня за размисъл кметът на Бурса открито агитира за ДПС-Доган (Обзор)

"Убеждавайте съседи и познатите да гласуват за номер 13, призовава Мустафа Бозбей Турски политик открито агитира в деня за размисъл, когато това е абсолютно забранено

Делян Пеевски: Заедно превърнахме новото начало в необратим факт

"След месеци на много работа, много срещи и предизвикателства, препятствия и изпитания, заедно, като едно голямо семейство ние го направихме - новото начало  е необратим факт! И това е окончателно"

"Маркет линкс" с окончателен екзит пол: ГЕРБ-СДС печели с 26,3%, ще е със 72 депутати

ГЕРБ-СДС печели изборите с 26,3% от гласовете. Това сочат окончателните данни на агенция „Маркет линкс" от екзит полове, цитирани от БТВ.  Следват ПП-ДБ с 14,9% и "Възраждане" с 13,3%

>