Димът от пожарите в Австралия достигна Бразилия

08.01.2020 12:23
СНИМКА: Ройтерс

След Аржентина и Чили димът от пожарите в Австралия достигна и Бразилия, предаде Франс прес, позовавайки се на Националния институт за космически изследвания.

От института са разпространили спътникови снимки, които показват, че димът е достигнал най-южния щат на страната, Рио Гранди до Сул.

Частната метеорологична служба МетСул също е отбелязала в Туитър "пристигането" на дима в столицата на щата Порто Алегри, допълвайки, че присъствието му е почти незабележимо, допълва БТА.

По-рано метеорологичните служби на Чили и Аржентина съобщиха, че димът от пожарите, които опустошават Австралия от седмици, е достигнал двете страни, след като е изминал повече от 12 000 километра над Тихия океан.

Други от От страната и света

Борисов с първи думи след края на изборния ден: Поемаме отговорност за съставяне на правителство, категорична е победата (На живо)

Бойко Борисов, Томислав Дончев и Росен Желязков от ГЕРБ-СДС дават пресконференция, малко след обявяване на първите резултати след края на изборния ден

Паралелно преброяване на "Галъп" при 80%: "Възраждане" стават втори с 13,7%

Ето какви са резултатите според паралелното преброяване на агенция "Галъп" при 80%: ГЕРБ-СДС - 24,4% "Възраждане" - 13,7% ПП-ДБ - 13,5% ДПС - Ново начало - 11,7% Алианс за права и свободи - 10

В деня за размисъл кметът на Бурса открито агитира за ДПС-Доган (Обзор)

"Убеждавайте съседи и познатите да гласуват за номер 13, призовава Мустафа Бозбей Турски политик открито агитира в деня за размисъл, когато това е абсолютно забранено

Делян Пеевски: Заедно превърнахме новото начало в необратим факт

"След месеци на много работа, много срещи и предизвикателства, препятствия и изпитания, заедно, като едно голямо семейство ние го направихме - новото начало  е необратим факт! И това е окончателно"

"Маркет линкс" с окончателен екзит пол: ГЕРБ-СДС печели с 26,3%, ще е със 72 депутати

ГЕРБ-СДС печели изборите с 26,3% от гласовете. Това сочат окончателните данни на агенция „Маркет линкс" от екзит полове, цитирани от БТВ.  Следват ПП-ДБ с 14,9% и "Възраждане" с 13,3%

>