Изключена е версията за терористичен атентат срещу разбилия се украински самолет

08.01.2020 10:19
СНИМКА: Ройтерс

За момента е изключена версията за терористичен атентат срещу украинския самолет, разбил се днес в Техеран. Това съобщи посолството на Украйна в иранската столица, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Причината за катастрофата е техническа, друга причина няма", заяви за РИА Новости шефът на иранското управление по извънредните ситуации Пирхосейн Куливанд. Той добави, че спасителите са събрали телата на загиналите и са ги изпратили за съдебно-медицинска експертиза.

Според иранската агенция ИРНА, цитирана от радио "Ехото на Москва", се е запалил един от двигателите на самолета.

На борда по последни данни е имало 180 души, включително украинци. По предварителни данни всички са загинали, информира чрез Телеграм вътрешното министерство на Украйна.

Повечето пътници са били граждани на Иран, сочат данни на иранското управление по извънредните ситуации според онлайн изданието Нюз.ру.

Според представител на иранската организация за гражданска авиация, цитиран от Ройтерс, пилотът на катастрофиралата машина не е подал сигнал за извънредна ситуация.

Други от От страната и света

64-годишен почина след побой в Айтос

64-годишен мъж почина след конфликт в Айтос, съобщиха от полицията. На 24 октомври е подаден сигнал за открит мъж в безпомощно състояние на улица "Рила" - пред дом № 15

Интензивен трафик на товарни автомобили по границата с Румъния

Интензивен е трафикът на изход за товарни автомобили на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на границата с Румъния, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция"

Експерт: Правителство по-скоро няма да има

"Правителство по-скоро няма да има, защото като слушам лидерите докъде са се докарали с тези условия, смятам, че е невъзможно. ГЕРБ и ПП-ДБ сами не могат, трябва им една голяма партия, или две малки

ЦИК при 88.09% обработени протоколи: ГЕРБ печели с 26.15%, МЕЧ е новата партия в НС

Вотът от чужбина класира на първо място Алианса за права и свободи на Ахмед Доган ГЕРБ-СДС печелят убедително с  26.15%, сочат данните на ЦИК при  88.09% обработени протоколи в РИК

ЦИК при 82.42% обработени протоколи протоколи: ГЕРБ печели с 26.08%

ГЕРБ-СДС печелят убедително с 26.08%, сочат данните на ЦИК при 82.42% обработени протоколи в РИК. Втори са ПП-ДП с 14.76%, а "Възраждане" вземат 13.81%. ДПС-Ново начало получава 10

>