Отличнички на "24 часа" отново със злато по математика

06.01.2020 14:22 Цветелина Стефанова
Двете сестри са част от отбора на “Отличниците на България” на “24 часа”.
Сара и Мартина със златните медали от Токио

Златните сестри в математиката – Сара и Мартина Илиеви, отново спечелиха най-високи отличия в Суперфинала на шампионите - World International Mathematical Olympiad в Токио.

Двете момичета трябваше да решат 30 задачи за 120 минути. Те се пребориха за отличията в конкуренцията на деца от 11 държави - Тайланд, Малайзия, Филипините, Австралия, Индонезия, Хонг Конг, България, Украйна и т.н.

До участие в този финал се допускат само златните медалисти от тайландската олимпиада TIMO 2019 и хонконгската олимпиада, заради което финалът е известен като Суперфинал на шампионите. Сара и Марти са златни медалисти от финала TIMO 2019. На това състезание Сара Илиева спечели и шампионската купа - абсолютно първо място в световната класация във възрастова група V клас.

Момичетата са част от отбора на “Отличниците на България”. Кампанията на “24 часа” отличава красивите умове на България. Сара е в VI клас и има над 70 медала и призови места по математика. Тя бе част от втория випуск на “Отличниците на България”.

Година по-късно в елитния клуб влезе и по-малката Мартина, която е в III клас. В нейната колекция вече има 40 медала, включително и диамантен от World Mathematics Invitational от Фукуока, Япония, който печели през юли.

Други от От страната и света

Приеха законопроекта за прекратяване на злоупотребите с адресна регистрация

Ресорната парламентарна комисия прие на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за гражданската регистрация, внесен от Костадин Костадинов (ПГ на "Възраждане") и група народни

Андрей Ковачев след скандала със Скопие: Ще поискаме ЕНП да изключат ВМРО-ДПМНЕ

Информирахме ЕНП за поведението на ВМРО-ДПМНЕ и ще поискаме да се инициира процедура по изключване на тази партия. Мисля, че те доказват по всякакъв начин, че искат да бъдат с "Фидес"

Арестуваха известен фитнес модел и шампион по културизъм

Не е ясна причината, срещу него имало няколко сигнала, но стари Известният фитнес модел и шампион по културизъм Радослав Михайлов е бил задържан днес в столичния кв

Обвиниха седмина, участвали в престъпна група за фалшиви стоки край Хасково

Окръжна прокуратура - Хасково повдигна обвинения на седем мъже за участието им в организирана престъпна група за продажба на стоки на световни търговски марки без съгласието на правопритежателите

Юлиян Попов: България получи много добър и интересен ресор в ЕК

Ресорът е много добър, много е интересен. Освен това в светлината на доклада на Марио Драги, който се очертава като индустриална стратегия на Европа за следващия период

>