Откриха надписани сметки в БФС

30.12.2019 22:46 Димитър Мартинов
Националната футболна база в Бояна. Снимка Архив

Нарушенията обаче са извън парите, които отпуска държавата

Има открити нарушения в счетоводството на БФС, свързани с надписани сметки и фактури, заяви за “24 часа” източник от Икономическа полиция.

Повечето нарушения обаче не са свързани с парите, отпускани от спортното министерство по проекти за детско-юношеския футбол.

Проверката още обаче не е обобщена и това ще стане най-вероятно до края на януари.

Тогава трябва да приключи и тази на инспектората на спортното министерство, който проверява всички проекти, които са били отчетени от БФС.

Все още няма никакви данни за проверката на ГДБОП, свързана с работата на съдийската комисия. Тя бе първата, като качулките влязоха в сградата на футболния съюз веднага след катастрофалната загуба с 0:6 от Англия в евроквалификациите и разразилия се расистски скандал, за който затвориха стадион “Васил Левски” за двубоя с Чехия.

След проверката си тръгна шефът на съдийката комисия Йордан Сталев, както и мениджърът Илонка Джалева.

Джалева обаче размисли и изтегли предизвестието си и остана на поста.

От ГДБОП обаче няма и дума точно какво е станало с проверката на съдиите.

Заговори се, че покрай проверката е пострадал т.нар. офицер по почтеността на БФС, който е бивш служител на звеното.

След влизането на ГДБОП оставка подаде президентът на БФС Борислав Михайлов, като на негово място бе избран временно Михаил Касабов. Конгресът за избор на нов шеф на футбола в България ще бъде чак през юни догодина.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>