Неймар: Винаги ще обичам Меси, а Мбапе е специален талант

17.12.2019 14:31 Искра Иванова

Неймар даде откровено интервю пред ""Франс Футбол", в което заяви, че няма намерение да напуска ПСЖ, въпреки спекулациите, че е пред завръщане в Испания. Той също сподели, че Меси е най-добрият футболист, с когото е играл.

"Защо бих искал да си тръгна от ПСЖ? Днес съм парижанин и договорът ми е за още 2 години. Трябва да останем концентрирани до края на сезона, за да завършим успешно и да спечелим колкото се може повече титли. Целта ни е Шампионска лига, както и да печелим всеки следващ мач. Ще дам всичко от себе си, за да печеля с ПСЖ. Никого не съм искал да нараня, но аз разсъждам така - ако не си щастлив, трябва да си тръгнеш", каза Неймар.

"Когато играя футбол - винаги съм щастлив. Футболът винаги е в главата ми и във всеки един момент от живота ми. Това ми носи щастие. Никога не играя, за да бъда номер 1, когато стъпя на терена - давам 100% от себе си, но контузиите ме убиват", допълни той.

"Напуснах "Барселона", защото имах нови цели. Няма нищо общо със "Златната топка" или Меси. Дори той е най-добрият футболист, с когото съм играл. Не е странно, че е спечелил рекордните шест пъти "Златната топка". Той е на върха от много години. Трябва да има отделна "Златна топка" само за него. Винаги ще обичам Меси", добави той.

"Истинският Неймар много малко хора го познават – моите родители и приятели. Това, което виждат хората, е съвзем различно. И в крайна сметка те виждат много малко хора. Истинският Неймар е спокоен и много щастлив. Той е човек, който обича приятелите си и семейството си. Обичам да се наслаждавам на всеки момент от живота" каза още бразилецът.

Неймар не пропусна да похвали и другата звезда на парижани - Килиан Мбапе: "С него сме страхотни приятели, помагаме си взаимно за победите и головете на терена. Няма конкурения между нас - отношенията ни се основават на приятелство. Има нещо много специално в това момче."

"Мислите ли, че съвършенството съществува? Само Бог е съвършен. Всеки има своите малки недостатъди. Лидер, е някой, който помага на отбора да печели и отвежда до победата. Това може да е капитанът или може да е човекът, който вкарва голове. Всеки човек има свой начин да бъде лидер", завърши той.

Неймар напусна "Камп Ноу" в посока ПСЖ през лятото на 2017 г. за рекордните 222 милиона евро. Спекулациите, че Неймар е пред завръщане в Испания не спират.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>