Емил Костадинов е новият областен управител на Перник

04.12.2019 10:33 Виктор Иванов
Емил Костадинов СНИМКА: Фейсбук

Емил Костадинов е новият областен управител на Перник, а досегашната Ирена Соколова е уволнена, реши правителството по искане на премиера Бойко Борисов.

Смяната е заради допуснатата водна криза в Перник.

Ние, когато допуснем грешка, така си понасяме отговорността, мотивира решението Борисов.

Открито е подаване на вода от язовир Студена към Радомир, докладва екоминистърът Нено Димов. След спирането на тази тръба притокът на вода в язовира е по-голям от разхода, обясни той.

Започва и спешна рехабилитация на ВиК мрежата, за да се намалят загубите, съобщи пък регионалната министърка Петя Аврамова.

Да бъде направена стратегия за справяне с безводието на национално ниво, поиска Борисов от министрите си. Дай боже да вали сняг, ние ще го ринем, но да пълни язовирите. Безводието е страшно, каза Борисов.

Други от От страната и света

Халед Мешал е новият лидер на "Хамас"

Мешал контролира всички комуникации в преговорите за освобождаване на израелските заложници Халед Мешал e поел функциите на действащ ръководител на палестинската групировка "Хамас"

Атанас Илков: Имаме 189 акции с 36 задържани за купуване на гласове

189 са акциите на МВР срещу купувачите на гласове, 36 души са задържани. Сигналите, постъпили във ведомството, са 258, а образуваните разследвания - 70. Това съобщи вътрешният министър Атанас Илков

Зам.–министър Петър Младенов председателства заседанието на Националния консултативен съвет за младежта

Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Младенов председателства заседанието на Националния консултативен съвет за младежта. На срещата, на която домакин беше Софийски университет „Св

От Варненския исторически музей настояват за реставрационни ателиета

Ръководството на Регионалния исторически музей във Варна настоява местната власт да им осигури подходящи помещения за реставрационни ателиета. Това съобщиха на пресконференция директорът Игор

НСИ: БВП на България се увеличава в реално изражение с 1,9% през 2023 г.

През 2023 г. брутният вътрешен продукт (БВП) на България се увеличава в реално изражение с 1,9 на сто спрямо 2022 г., показват актуализираните данни на Националния статистически институт (НСИ)

>