Джошуа: Искам хората да ми се поклонят на крака, когато победя Анди Руис

25.11.2019 14:31 Искра Иванова

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа даде ексклузивно интервю за "Скай спортс", в което се закле, че че ще покаже всъщност колко велик боксьор е, като победи Анди Руис- младши в предстоящия реванш. Двубоят ще се състои на 7 декември в Саудитска Арабия.

Британецът иска да отмъсти за поражението, което му беше нанесено от Руиз по-рано тази година, както и да върне световните си титли в тежка категория - WBA (Световната боксова асоциация), WBO (Световната боксова организация), IBF (Международната боксова федерация) и IBO (Международната боксова организация).

"Ще се боря с най-добрия в света, ще го бия и ще покажа колко съм велик", категоричен беше Джошуа.

"Хората смятат, че той е страхотен, затова, когато го победя, искам всички да ми се поклонят на крака и да ми кажат колко съм велик", допълни той.

"Видяхте ме на ринга преди дбувоя, не се бих с Кинг Конг, нали? Очевидно имах мач с най-бързите ръце и най-добрия боксьор в тази категория", добавя още Джошуа.

Отговорът му идва дни, след като Анди Руис-младши също даде интервю за "Скай спортс", в което заяви: "На ринга не бях смутен от неговите удари. В третия рунд, когато ми нанесе удар в окото, беше и чист късмет от негова страна. Не бях чак толкова наранен. Все още имах волята и огъня в себе си.

Джошуа добави нови треньори към щаба си, както и нови спаринг партньори към тренировките си.

"Тялото ми изпитва болка, но знам как да се бия. Знам как да се боксирам. Отиваш на ринга, без да задаваш въпроси на себе си. Чувствам, че съм се научил как да се контролирам. Уверен съм, че знам какво трябва да направя и се подготвих по най-добрия начин. Когато работиш много - това води до победа."

"В първия мач, когато го свалих, тогава трябваше да се контролирам повече. Но това е благословия - от такава загуба дойде страхотната възможност да поправя грешката си и да стана за втори път световен шампион в тежка категория. Да докажа на света, не, не на света, да докажа на себе си, че промените, които направих - ще се отплатят", завърши Джошуа.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>