Свидетел с повратна версия: Чане не е застрелял жена си, отмъстил е на убиеца й

25.11.2019 11:12
Стоян Зайков
Милена Шишкова (вляво) Снимки: Архив

Пет месеца след смъртта на Стоян Зайков–Чане родителите и близките му най-накрая се простиха с него. Погребението се е състояло на 7 октомври, защото тогава тялото му е било предадено на семейството.

„Нямах сили да го разпознавам. Само разбрах, че целият е бил в синьо мастило. Вероятно да не се различават куршумите“, каза пред Trafficnews бащата Георги Зайков.

Над 100 коли и автобус докарали всички хора, които се сбогували със сина му, който в началото на май вдигна на крак целия ресурс на МВР в акция по издирването му.

Зайков бе обвинен за разстрела на бившата му жена Милена Шишкова и неговия съсед Валентин Георгиев. Преследването вървеше без успех, докато на 29 май негов съгражданин го е предал на полицията.

Стоян Зайков беше ограден, а след престрелка беше обявено, че се е самоубил.

Очевидци разказаха, че са се чули поне 4 изстрела, докато според полицията са три. Официалната версия на МВР бе, че Зайков се е прострелял смъртоносно с преправена ловна пушка в гърдите, след като е бил обсаден.

Тялото му остана в камера на Съдебна медицина от края на май до началото на октомври заради допълнителни експертизи, според обясненията на прокуратурата.

След погребението на Чане хората от Костенец се отпуснаха и разказаха, че е имало свидетел на убийството на Милена. При това неговата версия е коренно различна от огласената от полицията.

Свидетелят видял вечерта на 8 май пред къщата на Шишкова две коли с транзитни номера. От едната излязъл Валентин Георгиев, за когото местните хора твърдят, че продавал наркотици заедно с Милена, за което Чане знаел и бил категорично против. Версията на свидетеля е, че именно Валентин е убил жената, която преди това се обадила на Стоян да дойде.

Когато Зайков дошъл, той бил пребит от Валентин и съучастниците му. Затова избягал същата вечер, а три дни по-късно се върнал и застрелял Георгиев, отмъщавайки за Милена.

Чане е бил на дискотека в Ихтиман с Милена 5 дни преди убийството, което оборва тезата, че са били жестоко скарани и той е планирал да я убие.

На 29 май, когато Стоян Зайков издъхна от куршум в гърдите, разследващите обявиха, че са направили всичко възможно да бъде задържан жив. Много от хората в Костенец обаче не повярваха, че той може сам да е сложил край на живота си. Преди това те се съмняваха и Чане да е застрелял Милена. Техният син Стивън също отказва да повярва, че баща му е убиец. 15-годишният младеж бил силно привързан към своя родител, който успя да му остави бележка, че много го обича, докато се криеше от полицията..

Други от От страната и света

По-евтини плодове и зеленчуци по борсите тази седмица

Спад на цените на повечето плодове и зеленчуци на борсите в страната отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) в седмичния си бюлетин

Храните поскъпват през последната седмица

Повишени цени на храните отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) в седмичния си бюлетин. Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява движението на цените на

2024: Бумът на малките компании, които са гръбнакът на строителството (графика)

В очакване на санирането и на общинските проекти са регистрирани 785 фирми - 10,5% от всички в сектора 2024-а ще остане в историята като годината, в която строителният бранш преживя бум на

Двама мъже са пострадали при общо 92 пожара за денонощието

Екипите на пожарната реагираха на 121 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Ликвидирани са общо 92 пожара, пострадали са двама души, съобщиха от Главната дирекция "Пожарна безопасност и

Двама загинали при 22 тежки катастрофи за ден

През изминалото денонощие в страната са станали 22 тежки катастрофи. Двама души са загинали, а други 30 са ранени, съобщиха от МВР на сайта на министерството

>