Виртуална кръгла маса на “24 часа”: Търсим силни и работещи каузи за новите 30 години

25.11.2019 08:00

Каним хора с идеи и визия да станат наши съмишленици и партньори

Може ли България да постигне ускорено развитие през следващите 30 години? Може, ако формулира дневен ред от силни и работещи каузи.

Три десетилетия след началото на демократичните промени е време за национална равносметка, но и за поглед напред - към хоризонта на новите 30 години.

Национални приоритети, които да привлекат и спечелят интереса и енергията на българите и да служат като мотор за развитие на обществото - това ще ускори развитието.

“Новите 30 години” е новият проект на “24 часа” за каузите на България, формулирани от умни и успели българи.

Кои да са вдъхновяващите национални каузи. Каузи, които могат бързо да променят България, като обединят енергията на нацията.

“24 часа” е медийна платформа, която е способна да изведе на преден план дискусията какви да са целите на България за следващите 30 г.

С кампанията “Новите 30 години” си поставяме за цел да съберем на виртуална кръгла маса утвърдените лидери в икономиката, образованието, здравеопазването и културата заедно с тези на младите и креативни професионалисти. За да успеят те да зададат въпросите и отговорите каква трябва да стане България в следващите 30 години.

Каним хората с идеи и визия да станат наши съмишленици и партньори.

Искаме да попитаме хората, които наистина могат да задвижат обществото, каква да е посоката и какви да са каузите в следващите 30 години, какви са сегашните и очакваните проблеми и техните решения, кои да са националните каузи.

Механизмът на кампанията ще е чрез серия събития и публикации да открои важните теми. След което те да бъдат поставени пред политиците.

ВЪПРОСИТЕ:

- В каква посока да се движи България в следващите 30 г.?

- Кои трябва да бъдат каузите на страната?

- Кои са трите най-съществени проблема, които България не можа да реши през последните 30 г.?

- Как да се справим с тези проблеми?

- Как може да се ускори икономиката на държавата?

- Как да постигнем европейски доходи?

- Какво да се прави, за да се подобри здравеопазването?

- Какво да се прави, за да се подобри образованието?

- Как да се преодоляват дефицитите - на доверие, на кадри, на справедливост, на съгласие?

- Трябват ли промени в политическата система и какви?

Други от От страната и света

Поезия, създадена от изкуствен интелект, бе на крачка от отличие в литературен конкурс у нас

Произведение, създадено от изкуствен интелект (ИИ), бе на крачка от отличие в литературен конкурс у нас. За това, че негово стихотворение, генерирано чрез ИИ

Какво да правим, когато ще строим или ремонтираме

Камарата на строителите в България създаде 74-странична пътна карта с подробни съвети как да осъществим една инвестиционна идея Когато сме собственици на урегулиран поземлен имот

Пожар гори в къща в смолянското село Соколовци

Пожар гори в къща в смолянското село Соколовци, съобщи БТА, позовавайки се на говорителя на Областната дирекция на МВР в Смолян Елена Стоилова. Огънят е обхванал първият етаж на дома

Двама загинаха при тежка катастрофа в Плевенско

Двама души са загинали при тежка катастрофа на път в района на плевенското село Гривица. Това съобщи пред БТА говорителят на Областната дирекция на МВР в Плевен старши експерт Мариана Цветкова

Иван Делчев: Складовете за пиротехника в Елин Пелин са нямали разрешение за ползване

Складовете в Елин Пелин, в които избухна експлозия и отне живота на трима души, са нямали разрешение за ползване. Това обяви пред NOVA NEWS следователят от Националната следствена служба

>