Поставиха капсула на доброто в Народното събрание

22.11.2019 10:42
Цвета Караянчева на спектакъла-концерт "Празник на доброто" вчера. Снимки: Народно събрание

С поставянето на Капсулата на хилядолетието всички парламентарни групи казваме „да“ на доброто и на бъдещето на нашите деца. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на церемонията по поставяне на капсула на хилядолетието по повод 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

Цвета Караянчева посочи,че е възприела възторжено идеята. „Къде другаде освен в Народното събрание трябва да се постави тази капсула на доброто? Ние всички сили, всички парламентарни групи казваме "да" на доброто, да на бъдещето на нашите деца. Всяко едно дете е малка вселена. Тази вселена ние възрастните трябва да я опазим. Тя е пъстра, красива, но много чуплива“, каза още Караянчева. "Честит празник, защото това е празник на доброто", завърши словото си Караянчева.

Нека всяко дете да има дом и семейство, да расте в мир, да бъде обичано и да може да развие своите възможности.

Това бяха думите на председателят на Народното събрание и по време на спектакъла-концерт "Празник на доброто", съобщават от пресслужбата на парламента.

Инициативата, която се проведе в Деня на християнското семейство, бе част от кампанията за отбелязване на 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

Председателят на парламента подчерта, че няма по-сигурно убежище от семейството и по-истински посланици на доброто от децата. По думите й всяко дете е една необятна, вълшебна, пъстра, но и чуплива вселена и дълг на възрастните е да я пазят като зениците на очите си. От нас зависи децата ни да живеят в топло гнездо и да израснат като добри граждани, за да могат с устрем да разперят криле, да полетят нагоре и да покорят света, добави Цвета Караянчева.

На спектакъла-концерт са били представени истории за добрия пример на хора, помогнали на деца в беда и техните семейства. Те са били удостоени с почетното отличие "Посланик на доброто". Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е наградила учителя в Средно училище "Св.Климент Охридски" в село Зверино Петя Илиева.

Сред присъствалите на събитието са били още вицепрезидентът Илияна Йотова председателят на парламентарната Комисия за децата, младежта и спорта Славчо Атанасов, и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков.

Други от От страната и света

С краден “Рейндж Роувър” Хастара опита да отмъкне още един, но при гонката блъсна полицай и помете буса на Цеца Величкович (Обзор)

Асен Колев плячкосва джипове от луксозната марка, както и “Тесла”  Лежа в затвора, но не се превъзпита   Легендарният автокрадец Асен Колев-Хастара е бил зад волана на крадения джип

Русия предлага създаване на паралелна финансова система

Русия е представила предложения за унифицирана депозитарна и клирингова система за страните от БРИКС, тъй като се стреми да убеди страните членки на организацията да задълбочат финансовото

Банките пълни с пари и все така не вдигат лихви по заеми

Натрупаните в банките депозити за 134,038 млрд. лв. се оказват повече от достатъчни, за да не се вдигат лихви по кредити. През миналия месец средният процент по заемите за потребление в левове дори е

Кристалина Георгиева: Паричната политика трябва да продължава да бъде добре комуникирана

Паричната политика трябва да продължава да бъде добре комуникирана. Това заяви управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева по време на брифинг за медиите на

Абу Даби стъпи в Европа със сделка за 2,15 млрд. евро - взе 50% от Yettel (Обзор)

Продажбата приключи, след като бяха дадени всички регулаторни одобрения Чешката инвестиционна група PPF Group финализира продажбата на 50% от телекомуникационния си бизнес в България, Унгария

>