Китай призовава даряването на кръв да бъде включено към социалната кредитна система

21.11.2019 14:00
СНИМКА: bulgarian.cri.cn.

Китайските власти призовават доброволното даряване на кръв да бъде включено към социалната кредитна система, се казва в циркулярно писмо на няколко ведомства, сред които Националната здравна комисия.

До края на юни броят на дарилите кръв в страната се е увеличил за 20-та поредна година. През 2018 г. кръводарителите в страната са били близо 15 милиона, се посочва в доклад на комисията, предаде bulgarian.cri.cn.

Циркулярното писмо призовава за подобряване на механизма за кръводаряване, както и на обслужването. В него се изисква местните власти да предоставят по-голяма подкрепа при спешна нужда от кръв, например при случаи на природни бедствия и други извънредни ситуации.

За да се подобри нивото на обслужване във всички населени места ще бъде създаден модел, който ще предоставя персонализирана информация за кръводарителите.

В циркулярното писмо се посочва още, че трябва да се подобри нивото на безопасност при кръводаряване в бедните райони, както и да се усъвършенства мрежата за събиране и снабдяване с кръв.

Други от От страната и света

Отбелязаха празника на строителя с конкурс за ученици от професионалните гимназии

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) отбеляза професионалния празник на строителя в България, който се чества на Димитровден

Две сестрички и баба им намериха загубен портфейл и го предадоха в РУ Ловеч

Две малки деца от Ловеч дадоха пример по честност днес. Третокласничката Дария Василева и 4-годишната й сестричка Ваяна се разхождали с баба си Валентина Димитрова в района на ПЕГ "Екзарх Йосиф I"

Страх тресе мними служители от аферата с театрите, сами прекратяват договорите си

Прокуратурата е иззела досега около 410 хил. лв., а щетите са за близо 2 млн. Все още не е ясно има ли забъркан на висок пост в културното министерство Всички задържани излязоха на свобода под

Атанас Запрянов и Емил Ефтимов ще участват в командно-щабно учение

Министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участват на 28 октомври (понеделник) в Деня за високопоставени гости на командно-щабното учение на

Община Пазарджик няма да плаща 3,3 млн. лв. от иска за неустойка за сепариращата инсталация

Община Пазарджик подписа извънсъдебно споразумение с дружеството „Томов Трейд" ЕООД, което е част от консорциума от три дружества, които са оператори на сепариращата инсталация

>